חפש מתכונים:       
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קורקומבוש

מאת: אליהבמאפים מתוקים19/11/20107069 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   למקצוענים
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   3 מנות
 
רכיבי המתכון:

מרקיבים:
120פחזניות
375 גרם מים
375 גרם חלב
300 גרם חמאה
15 גרם מלח 3 כפיות
450 גרם סוכר
12 ביצים מיספר 3 גודל

שמנת : קורקומבוש
1000מ''ל חלב
2 מקלות וניל
290 גרם חלמונים
300 גרם סוכר
120 גרם קורנפלור
450 גרם שמנת מתוקה

קרמל: קורקומבוש
1כילו גרם סוכר 200 גרם
מים 100 גרם גלוקוז

כלים:קורקומבוש
קונוס ברזל
ניר אפיה
שקית זילוף



אופן ההכנה:

. שמים בסיר את המים, החלב, החמאה, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ובוחשים היטב.
3. מחזירים לאש ובוחשים עד שהתערובת נפרדת מהדפנות. ממשיכים לבחוש על האש כשתי דקות נוספות כדי לייבש מעט את התערובת, ומורידים מהאש.
4. מקררים מעט (אפשר במיקסר עם וו גיטרה) ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה למעט הביצה האחרונה, מאחר ולא תמיד זקוקים לכולה.
5. מכניסים כף לתערובת ומרימים אותה, אם הבצק מתכופף ויוצר מעיין "מקור" הוא מוכן. במידה והוא קשה מדי מוסיפים את הביצה האחרונה או את חלקה.
6. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
7. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק ומזליפים על התבנית פחזניות בקוטר 4 ס"מ, כאשר הן מוזלפות במרחק של 3-4 ס"מ אחת מהשנייה.
8. אופים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (עדיף ללא מאוורר על מנת שהפחזניות ישמרו על צורתן). מורידים את הטמפרטורה ל-170-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15-18 דקות עד שהפחזניות מזהיבות.

לאחר שהתקררו, יוצרים חור בתחתית הפחזנית בעזרת צנתר ומזלפים פנימה את הקרם

 

תגיות המתכון: לדיק, לאקפיד, בטנור, איסרף, שלא


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אליהב

מתכונים נוספים בנושא מאפים מתוקים

מאת: אופירמאפים מתוקים29/12/143552 צפיות
אחד הדברים שאני אוהבת לעשות הוא לקחת מתכון של מאכל אהוב ולשחק איתו כדי לקבל משהו חדש. במקרה הזה שילבתי בין המתכון של נשיקות המקצפת הרגילות ובין פאי הלימון שהוא אחד הכוכבים במשפחה שלנו.

מאת: אופירמאפים מתוקים30/11/143644 צפיות
קולפים את תפוח האדמה, מגררים אותו על פומפיה, ומניחים במסננת מעל קערה כדי לייבש ממנו את כל הנוזלים.

מאת: רמי כץמאפים מתוקים22/09/104403 צפיות
באדיבות מרשת מסעדות פרסקו וחמארהאוכל רוסי אוכל רומני אוכל מזרח אירופי אוטנתי בטעם אווירה ומחירים של פעם רחוב משה בקר 11 אזור התעשייה הישן ראשון לציון 03-9665449

מאת: יוני שרמןמאפים מתוקים24/11/094001 צפיות
35 סופגניות קטנות (30-35 גר' כל אחת) פריכות ומדהימות.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported