חפש מתכונים:       
שלום אורח
20.08.2017
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לביבות כרישה

מאת: אופירמאפים מתוקים30/11/20141315 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

3-4 גבעולי פרסה (הידועים גם ככרישה או לוף) גדולים
תפוח אדמה בינוני- גדול
4-5 ביצים
5-6 כפות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
מלח ופלפל
שמן לטיגון



אופן ההכנה:
מה צריך בשביל הכנת לביבות כרישה?

  • 3-4 גבעולי פרסה (הידועים גם ככרישה או לוף) גדולים
  • תפוח אדמה בינוני- גדול
  • 4-5 ביצים
  • 5-6 כפות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • מה עושים?

    קולפים את תפוח האדמה, מגררים אותו על פומפיה, ומניחים במסננת מעל קערה כדי לייבש ממנו את כל הנוזלים.

    מורידים את השכבה החיצונית של גבעולי הפרסה ושוטפים. חותכים את הגבעולים לחצי, ואז חותכים אותם לאורכם- פעמיים, ואז קוצצים לטבעות. מניחים את הפרסה בקערה עם מיים קרים, ובוחשים כדי לשטוף מהפרסה את החול ומסננים. מרתיחים קומקום מלא במים, ושופכים אותו מעל הפרסה, נותנים לפרסה להתבשל במשך 2-3 דקות, עד שהיא מרוככת- מסננים ומייבשים היטב.

    מוסיפים לפרסה את תפוח האדמה, הביצים, הקמח, ומתבלים. מערבבים היטב ואז קוצצים אותה מעט בעזרת מערבל מוט- אנחנו לא רוצים שיצא לנו מרק, רק לרכך קצת את התערובת- ולכן קוצצים אותה רק קצת (אפשר גם במעבד מזון). נותנים לתערובת לנוח כעשרים דקות. אחרי עשרים דקות בודקים אם התערובת יציבה מספיק, אם לא- מוסיפים עוד קצת קמח, אם היא יציבה מידי, מוסיפים עוד ביצה.

    מחממים בערך סנטימטר שמן במחבת. בעזרת שתי כפות מעבירים מהתערובת לשמן החם, מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. אני אוהבת לטעום את הלביבות הראשונות, כדי לוודא שהתיבול לטעמי והמרקם לטעמי- אם יש צורך בתיקונים אני מוסיפה מלח, פלפל, קמח או ביצה לפי הצורך וממשיכה לטגן.

    הלביבות טעימות אפילו יותר כשהן קרות (לא ישר מהמקרר, אבל בטמפרטורת חדר) והן מצוינות להקפאה ולשליפה בעת הצורך.

    בתאבון!

     

    תגיות המתכון: לביבות כרישה


     
         
         
         
       
     
    אודות הבשלן:
     
         
       
     

    מתכונים נוספים מאת אופיר

    מאת: אופירפאי29/12/141126 צפיות
    קראנץ שוקולד ללא גלוטן

    מאת: אופירמאפים מתוקים29/12/141063 צפיות
    אחד הדברים שאני אוהבת לעשות הוא לקחת מתכון של מאכל אהוב ולשחק איתו כדי לקבל משהו חדש. במקרה הזה שילבתי בין המתכון של נשיקות המקצפת הרגילות ובין פאי הלימון שהוא אחד הכוכבים במשפחה שלנו.

    מתכונים נוספים בנושא מאפים מתוקים

    מאת: אופירמאפים מתוקים29/12/141063 צפיות
    אחד הדברים שאני אוהבת לעשות הוא לקחת מתכון של מאכל אהוב ולשחק איתו כדי לקבל משהו חדש. במקרה הזה שילבתי בין המתכון של נשיקות המקצפת הרגילות ובין פאי הלימון שהוא אחד הכוכבים במשפחה שלנו.

    מאת: אליהבמאפים מתוקים19/11/105098 צפיות
    מאפה טעים מיוחד יפה לחתונה

    מאת: רמי כץמאפים מתוקים22/09/103043 צפיות
    באדיבות מרשת מסעדות פרסקו וחמארהאוכל רוסי אוכל רומני אוכל מזרח אירופי אוטנתי בטעם אווירה ומחירים של פעם רחוב משה בקר 11 אזור התעשייה הישן ראשון לציון 03-9665449

    מאת: יוני שרמןמאפים מתוקים24/11/092431 צפיות
    35 סופגניות קטנות (30-35 גר' כל אחת) פריכות ומדהימות.

     
     
       

    כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
    השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported