חפש מתכונים:       
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר טחון

מאת: ליז עוזיאלבשר טחון24/08/20116203 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

לארטישוק הממולא :חבילת ארטישוק מוקפא , חצי קילו בשר טחון ,חצי צרור פטרוזיליה , כוסברא ,5עלים של כרפס ,2 בצלים ,2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו היטב ,תבלינים :כף מרק עוף ,חצי כפית כמון , מלח, פלפל שחור ושמן

לרוטב :חצי חבילה אפונה ירוקה ,2 ראשי שומר (בעונה ),1 בצל ,3 שיני שום ,2 כפות רסק עגבניות , כף פפריקה , כף מרק עוף ופלפל שחור



אופן ההכנה:

הכנת הארטישוק:

במעבד מזון יש לקצוץ את הבצל , הירק , והלחם - קיצוץ דק , לעבד את התערובת עם הבשר הטחון ,להוסיף 2 כפות שמן ואת התבלינים , להכניס למקרר כחצי שעה , ליצור כדורים גדולים ולדחוס לתחתיות הארטישוק , יש להדק את הבשר היטב .

לרוטב :

לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ,לטגן עד הזהבה , לפרוס את ראשי השומר ולהוסיף לבצל עוד 5 דקות על הגז , להוסיף את השום הקצוץ לעוד דקה אחת , להוסיף את האפונה ולטגן יחד עם הבצל והשומר , להוסיף את הרסק , והתבלינים , להוסיף ככוס מים ,

לסדר את תחתיות הארטישוק בסיר לבשל על אש גדולה עד לבעבוע , להוסיף מים עד כיסוי שליש הארטישוק , לכסות ,להנמיך האש ולבשל עוד כ50-60 דקות

בתאבוןןןןןןןןןןן

 

תגיות המתכון: בשר טחון, אפונה, שומר, ארטישוק


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת ליז עוזיאל

מתכונים נוספים בנושא בשר טחון

מאת: אמיר רוזןבשר טחון03/06/126694 צפיות
מי לא אוהב סלרי??אחרי הצבעה רבת משתתפים, הוחלט לנסות להחליף את הפטרוזיליה מקציצות הבקר ב... סלרי. התוצאה,.. טעים טעים.

מאת: שף יעקב בשר טחון04/12/114717 צפיות
מנת קציצות בתיבול נקניקיות מרגז ברוטב שקשוקה חצילים מעדן ששווה לנסות

מאת: חגית נועםבשר טחון09/10/116649 צפיות
תפו"א-מקלפים תפו"א חוצים לשניים ומוציאים את הליבה.

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/118170 צפיות
הנקניקיות הכי מפורסמות במטבח הארגנטינאי רק שעכשיו אפשר להכין גם בבית

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/116366 צפיות
נקניקיות מבושלות להכנה בבית לא תוספות של מלחים פוספטים ועוד דברים טובים כך כל בני המשפחה יכולים להינות ממוצר טבעי ובעיקר טעים

מאת: גילי פארבשר טחון07/04/116059 צפיות
מתכון לבולונז מעולה!

מאת: שף יעקב בשר טחון12/03/118796 צפיות
מנת קציצות בשר בקר מתובלות בסגנון אסייתי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported