חפש מתכונים:       
שלום אורח
16.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קציצות מרגז ברוטב שקשוקה חצילים

מאת: שף יעקב בשר טחון04/12/20114708 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

לקציצות מרגז

1/2 ק"ג בשר בקר טחון שמן, אפשר לשלב בשר בקר ושומן כבש
4 שיני שום כתוש
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה או פחות לפי הטעם
1/4 כפית הל תחון
קורט ציפורן
1 כפית מלח
1/2 כוס מים

לשקשוקה

1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות
10 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
1 בצל קצוץ
10 שיני שום כתושים
2 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לרצועות
1 כף רסק עגבניות ריכוז 28/30
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה )
1/4 כוס שמן
1 כוס מים



אופן ההכנה:

להכנת הקציצות

לערבב היטב את כל המצרכים, לייצור קציצות קטנות, להניח על מגש ולהכניס למקרר.

לשקשוקה

לחמם במחבת את השמן ולטגן את החצילים עד הזהבה, לסנן לקערה, להוסיף עוד מעט שמן למחבת ולטגן את הבצל והפלפלים עד התרככות הפלפלים, להוסיף את העגבניות והשום ולהמשיך לבשל עד אשר העגבניות מתרככות,  להוסיף  את רסק העגבניות התבלינים ואת החצילים ולערבב היטב, להוסיף כוס מים ולהביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הקציצות לרוטב לבשל על אש נמוכה כשעה ולהגיש עם לחם שחור טרי.

בתאבון

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/135595 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/136060 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/136043 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/129468 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/125786 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/124888 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/129306 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא בשר טחון

מאת: אמיר רוזןבשר טחון03/06/126685 צפיות
מי לא אוהב סלרי??אחרי הצבעה רבת משתתפים, הוחלט לנסות להחליף את הפטרוזיליה מקציצות הבקר ב... סלרי. התוצאה,.. טעים טעים.

מאת: חגית נועםבשר טחון09/10/116643 צפיות
תפו"א-מקלפים תפו"א חוצים לשניים ומוציאים את הליבה.

מאת: ליז עוזיאלבשר טחון24/08/116195 צפיות
אין שישי בלי התחתיות הללו , מלוות באורז לבן

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/118158 צפיות
הנקניקיות הכי מפורסמות במטבח הארגנטינאי רק שעכשיו אפשר להכין גם בבית

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/116359 צפיות
נקניקיות מבושלות להכנה בבית לא תוספות של מלחים פוספטים ועוד דברים טובים כך כל בני המשפחה יכולים להינות ממוצר טבעי ובעיקר טעים

מאת: גילי פארבשר טחון07/04/116052 צפיות
מתכון לבולונז מעולה!

מאת: שף יעקב בשר טחון12/03/118790 צפיות
מנת קציצות בשר בקר מתובלות בסגנון אסייתי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported