חפש מתכונים:       
שלום אורח
18.01.2020
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sטארט26/10/20111564 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   12 מנות
 
רכיבי המתכון:

לקלתית:
1 כוס (150 גרם) קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס (60 מ"ל) קצפת ריצ'

לאגסים:
6 אגסים קלופים, עם הגבעול
1 בקבוק יין אדום
1/3 כוס ליקר פירות
1 כוכב אניס
3 מסמרי ציפורן
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כפות סוכר

למילוי:
2 ביצים
1/4 כוס (60 גרם) סוכר
1/3 כוס (50 גרם) קמח
4 כפות שקדים טחונים
2/3 מיכל (150 מ"ל) קצפת ריצ'
4 כפות מרוטב בישול האגסים
1 כף ליקר פירות

לקישוט:
אבקת סוכר



אופן ההכנה:
  1. להכנת הקלתית, מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את הקצפת ולשים לבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
  2. שוטחים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את הנייר העליון והופכים לתוך תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ ובגובה 4 ס"מ, מהדקים לשוליים. מחוררים במזלג.
  3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. להכנת האגסים, מרתיחים את היין עם התבלינים והסוכר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-5 דקות.
  5. מרחיקים לאגסים את הקצה המעוגל התחתון ומעמידים אותם בסיר, בקליפה, כשהגבעול למעלה. מבשלים כ-20 דקות, עד שהאגסים התרככו, אך שומרים על צורתם. מוציאים בעדינות מהנוזלים ומצננים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהצטמצם לחצי.
  6. להכנת המילוי, טורפים היטב את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את הקצפת, רוטב הבישול והליקר.
  7. חוצים את האגסים, כך שהגבעול נותר על חצי אחד, מרחיקים את הגרעינים. מעמידים את חצאי האגסים על הבצק האפוי, יוצקים מסביב את המילוי.
  8. אופים 30-25 דקות בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהמילוי הזהיב. מוציאים מהתנור ובוזקים מעל אבקת סוכר. ממתינים מעט ומגישים חם.



 

תגיות המתכון: עוגה, אגסים, טארט, קצפת, ריצ


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת ריצ' קצפת - Rich's

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגת שוקולד09/10/124234 צפיות
כשמאד חם בחוץ, אנחנו תמיד אוהבים לשלוף עוגה קפואה מהמקפיא ולקרר קצת את הבטן..

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/123415 צפיות
עוגה לבנה, כמו של פעם, רכה וקלה מאד להכנה. כקינוח או סתם ככה עם הקפה

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/123141 צפיות
פאי לימון הוא אחד הקינוחים האהובים עלינו ביותר. ריצ' מגישה לכם מתכון משובח לפאי קציפת לימון שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122306 צפיות
מתכון להכנת מאפינס עם חתיכות של אננס ואגוזי מלך קצוצים.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/122533 צפיות
פאי אגוזים קל וטעים עם כל האגוזים שאוהבים: אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וכל מה שבא.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/121919 צפיות
עוגה מאגסים משומרים ופרג על בסיס עוגיות אוריאו ואגוזים.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122574 צפיות
רולדה מבצק עם קקאו ואגוזים במילוי קרם מוקצף משובח ודובדבנים.

מתכונים נוספים בנושא טארט

מאת: שף יעקב טארט06/02/122024 צפיות
מנת טראט מהמטבח הצרפתי מעדן אמיתי שילוב הטעמים מגיש לנו מנה מנצחת

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported