חפש מתכונים:       
שלום אורח
11.12.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

מיטיטי - קבב רומני

מאת: רמיסאןקבב18/02/20129865 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

קילו בשר בקר טחון פעמיים עם כ-20 אחוז שומן לפחות, עדיפות לצוואר, אני משתמש בצלעות(פחות שומן),

כפית מלח,

כפית פלפל שחור טחון טרי,

כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית פפריקה חריפה,

1 כפית תמין יבש,

1 כפית קימל טחון,

1 כף אבקת סודה לשתיה,

2-4 כפות שמן זית כתית מעולה,



2 כפות מיץ לימון

כחצי כוס ציר עצמות מצוננת

כף גדושה שום כתוש



אופן ההכנה:

שלב ראשון -  מערבבים הכל למעט הלימון, המרק והשום,

יש ללוש כמו בצק. שלב שני  - מוסיפים נוזלים לאט לאט , מערבבים ולשים שוב כמו בצק. שלב שלישי  - מוסיפים את השום ומערבבים היטב. שלב רביעי - מכסים התערובת בנילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-12 עד 36 שעות. שלב חמישי ואחרון - מכינים כוס עם מעט שמן ומים , טובלים ומרטיבים את היד ויוצרים קציצות קבב עם היד. בשלב זה אפשר להדליק את הגריל ולהכין, או להקפיא את הקבבים לשימוש עתידי.   תחליפים לציר עצמות לפי סדר יורד: - ציר אחר ( עוף, ירקות ). - כפית אבקת מרק עוף או ירקות מושרת בחצי כוס מים חמים ומצוננת. - חצי כוס מי סודה חזקה. - חצי כוס מים קרים.   בעיקרון אפשר גם לגוון בבשר , אפשר להכין מצוואר במקום צלעות או לערבב, אפשר לחלק לחצי בשר בקר וחצי בשר כבש ( אבל לא להוסיף אליה בשום אופן, אלא חלקים שמנים איכותיים יותר) אם מתעקשים אפשר שליש בקר, שליש כבש, שליש חזיר, אבל הקבב הרומני הבסיסי הוא מבשר בקר בלבד.   ולסיום יש לזכור שאין דבר כזה יותר מידי שום!

 

תגיות המתכון: מיטיטי, קבב רומני מתכון


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת רמיסאן

מאת: רמיסאןמתכונים צמחוני18/02/124188 צפיות
צמחוני , וללא דגים

מאת: רמיסאןמתכונים צמחוני18/02/123787 צפיות
תחליף לצמחונים, טעים ודומה למקור.

מתכונים נוספים בנושא קבב

מאת: מתי פרג'יקבב30/09/1025789 צפיות
חברים יקרים מי מאיתנו לא זוכר את הקבב המיוחד שרק...יודע להכין,וסוד קיסמו עובר מאב לבן.רבים מוכנים להישבע כי הקבב שלהם הכי,אבל הכי טעים בעולם.אני מכיר מסעדן שלא מוכן שאיש מעובדי המטבח יהיה בקרבתו בזמן הכנת תעורבת הקבב הסודית שלו.הקבב זוכה למעמד של מנת דגל וכרטיס הביקור של מסעדות רבות וחלקן טובות..אני מאוד אוהב את התערובת שבמפגש נכון עם האש הופכות לחגיגה מופלאה של טעם וניחוחות משכרים,קבב.במרוצת השנים נחשפתי לאין ספור יצירות קבביות ויצרתי לא מעט בעצמי.אני שמח לשתף אותכם במתכון חביב,תהנו

מאת: שף יעקב קבב20/04/1018121 צפיות
קבב בולגרי מדהים

מאת: שף יעקב קבב20/04/1037551 צפיות
קבב מזרחי המתכון הכי

מאת: שף יעקב קבב19/03/1021461 צפיות
קבב רומני מקורי בתיבול נדיב של שום

מאת: ליאורה לבקבב31/08/0923488 צפיות
קציצות קבב על האש

מאת: שיקבב22/07/0911141 צפיות
רוצים לקבל מחמאות ? הכינו את קבבוני הטלה . מעולה .

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported