חפש מתכונים:       
שלום אורח
03.03.2021
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

חזה עוף בדבש

רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

שני קילו חזה עוף פרוס

למשרה:
3 כפות דבש
3 כפות יין קינוח לבן מתוק
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני

לטיגון:
כ-חצי כוס קמח
כ-חצי כוס שמן רגיל

לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה בסגנון סיני
חצי כוס יין אדום יבש
1 כפית דבש
1 כפית מיץ לימון
1וחצי כוסות מים
2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)



אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את הדבש, היין ורוטב הסויה.


2 שורים את הבשר בתערובת הדבש, היין והסויה למשך 2-5 שעות.

3. טובלים את חזות העוף בקמח ומטגנים אותם בשמן, במחבת גדולה, כדקה מכל צד. מעבירים לתבנית אפייה

4. מכניסים את תבנית האפייה לתנור מחומם מראש לחום בינוני-גבוה (?200 צל’) ל-10-15 דקות.  



5. , מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את רוטב הסויה, היין, הדבש, מיץ הלימון ו-1 כוס מים. מחממים כמעט עד רתיחה. מערבבים ב-1 כוס המים הנותרת את עמילן התירס ומוסיפים לסיר. ממשיכים לחמם תוך ערבוב. כאשר הרוטב רותח, הוא מסמיך מיד. מכבים את הלהבה. .

6. מעבירים את חזות העוף האפויים לצלחת הגשה, חותכים אותם חיתוך גס לרצועות ברוחב כ-4 ס"מ, יוצקים מעט רוטב מעל ומפזרים שומשום קלוי לעיטור.

 

תגיות המתכון: חזה עוף בדבש ואוווווו


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

סלט אליפות בגן האירועים המפואר שאני עובדדרישה ללא סוף מדהים האורחים פעורי פה וטעם

מתכונים נוספים בנושא חזה עוף

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/128593 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב חזה עוף15/12/113497 צפיות
מתכון שמדגיש את טעם הסלק ונותן לו כבוד במטבח

מאת: שף יעקב חזה עוף21/11/119080 צפיות
מנה מהמטבח ההודי אחת המנות הכי טעימות של המטבח ההודי העוף מקבל צבע אדום עמוק משגע וטעם שמפתיע את החך מומלץ להכין את המנה קלה מאוד להכנה

מאת: שף יעקב חזה עוף02/02/119714 צפיות
מנה המשלבת בין מזרח למערב

חזה עוף בריבת בצלתנסו ...טעם מעל כולם

חזה עוך עים ניכוכות ונוכחות של הטבע תנסו......................

מאת: רויטל דודחזה עוף15/08/108606 צפיות
אלו קציצות שאנחנו אוכלים כל יום שישי בצהריים ליד הקוסקוס הם ממלאות את הבית בריח מדהים מתכון מדהים ולא יקר בכלל הקציצות הגיעו מהמטבח הטוניזאי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported