חפש מתכונים:       
שלום אורח
13.11.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

מאפה במילוי כבדי עוף ופטריות ברוטב פטריות

מאת: שף יעקב בצק11/10/20112906 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

מארז בצק עלים מופשר יום קודם במקרר
600 גרם כבדי עוף נקיים מגידים וחתוכים לשניים
3 בצלים גדולים קצוצים
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסה
1 סלסלת פטריות פורטובלו פרוסה
50 גרם צנוברים
4 כפות שרי דובדבנים אפשר גם יין מתוק
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור


רוטב פטריות

המצרכים:
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסה
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתוש
3 כפות קמח
5 כפות שמן לטיגון
2 כוסות מים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור



אופן ההכנה:

להכנת המלית:

במחבת לחמם את השמן ולטגן את הבצל והסוכר כשלוש דקות, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עד שהפטריות נופלות. להוסיף את כבדי העוף ולערבב ולהמשיך לטגן עוד כחמש דקות, להוסיף את שאר המצרכים לערבב היטב לעוד דקה ולהעביר את תוכן המחבת למסננת בכדי להפטר מעודפי השמן, לצנן במסננת את התערובת לסדר דף של בצק עלים כך שבגלגול אחד הבצק יעטוף את המלית וקצת יסגור על צידו השני של הבצק .לסגור את צידי הבצק כלפי מטה, להניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כאשר אזור הפתח כלפי מטה למרוח בביצה, אפשר לפזר מעל
קצח ושומשום, לאפות בתנור בחום של -180 מעלות כ-25 דקות או עד שמזהיב,

 להגשה פורסים פרוסה ומניחים מעל רוטב פטריות ומגישים

רוטב פטריות

אופן ההכנה:


לחמםאת השמן ולטגן יחד את הפטריות והבצל עד השחמה קלה, להוסיף את השום לערבב ולהוסיף את התבלינים והקמח לערבב עד אשר הקמח נבלה בתערובת, להוסיף את המים ולערבב תוך כדי דילול עד אשר המים יוצרים רוטב קטיפתי, לכבות את האש. לפני ההגשה לבדוק שהרוטב לא סמיך מדי, עם כן להעביר לסיר להוסיף עוד חצי כוס מים להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב לטעום ולתקן תיבול ולהגיש.

אפשרות נוספת בעזרת בלנדר סטיק לרסק את הרוטב לרוטב חלק.

בתאבון.

 
 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/134213 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/134749 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/134759 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/128200 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/124167 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/123783 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/125873 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא בצק

מאת: שף יעקב בצק06/08/104657 צפיות
בצק לבורקיטס בתוספת שני סוגי מלית .

מאת: שף רונן תשריבצק28/07/104398 צפיות
בצק פריך טעים להפליא. קל להכנה ומתאים למאפים מתוקים כמו פאי ולמלוחים כמו קישים.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported