חפש מתכונים:       
שלום אורח
05.03.2021
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

דאל (תבשיל עדשים)

רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

כוס וחצי עדשים כתומות
‏2 כפות חמאה
‏1 בצל גדול, קצוץ דק
‏2 שיני שום‏
‏2 וחצי כוסות מים‏
‏1 כפית כורכום טחון‏
מלח לפי טעמך
‏1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
‏1 כפית גראם מסלה.



אופן ההכנה:

מבררים' את העדשים - מוציאים את כל חלקיקי הקש, אבן, עיגולים שחורים, שלא שייכים לענייןמשרים את העדשים בקערה גדולה ומכסים אותם במים.משהים את העדשים במים לפחות לשעתיים שיתרככו ויספגו נוזליםמחממים את החמאה בסיר, וכשהיא חמה - מטגנים בה את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב ונהיה שקוף.מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והתבלינים והמלח.מערבבים יחד כדקה אחת למיצוי הטעמים של התבליניםמוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל תוך ערבוב מידי פעם, עד שהמים נספגים בעדשים. והם נהיים דייסתיים כאלה. עוד הרבה מתכונים הודים ניתן למצוא באתר שלנו שמוקדש כולו לאוכל הודי ולהווי שסביבו: http://www.hodili.com איל ושי

 

תגיות המתכון: עדשים, אוכל הודי, דאל


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

אוכל הודי בעברית - הודילי

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אוכל הודי בעברית - הודילי

מתכונים נוספים בנושא אוכל הודי

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/095327 צפיות
פאלאק פניר- תבשיל תרד וגבינה הודית. תבשיל מיוחד וטעים ומפתיע בצבעו העז. את הגבינה ההודית קשה להשיג בארץ , אך היא קלה להכנה. במקומה- ניתן להשתמש בטופו או כל גבינת קש קשה

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/099690 צפיות
ירקות בקארי- המנה הקלאסית ההודית. קחו כל ירק שאתם אוהבים, הוסיפו לו את תערובת התבלינים (גאראם מסאלה) ונוזל מסויים- מים, חלב, חלב קוקוס ואפילו יוגורט ויש לכם מנה מקסימה וטעימה המזכירה ישר את הניחוחות המיוחדים של הודו

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/095312 צפיות
דאל- נזיד עדשים הודי אשר תמיד מגיע בצלחת הטאלי לצד האורז ותבשילי הירקות השונים. ניתן להכין את הדאל מעדשים כתומים, ירוקים או שחורים.

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/096064 צפיות
אורז הוא המרכיב הבסיסי והחשוב ביותר באוכל ההודי. על האורז שמים את שאר התבשילים ואוכלים הכל ביחד. האורז ההודי הוא כמובן אורז בסמטי ואפשר להכינו בצורות רבות, לבן או צהוב, עם תוספות של ירקות ועוד

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/096620 צפיות
ההבדל העיקרי בין האוכל שלנו, המערבי, לאוכל ההודי הוא התיבול. גאראם - חם בהודית, מסאלה - תערובת בהודית, זוהי תערובת תבלינים אשר מהווה גורם חיוני ועיקרי לכל תבשיל הודי. כל אישה הודית מכינה את הגאראם מסאלה שלה לפי מתכון משפחתי סודי או לפי טעמם של בני הבית.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported