חפש מתכונים:       
שלום אורח
03.03.2021
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

סבג'י- ירקות בקארי

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/20099689 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

2 כפיות זרעי כמון
2-3 בצלים חתוכים לרבעים
2-3 גזרים
2-3 תפו"א
1 ראש כרובית
100 גרם אפונה
100 גרם שעועית
ניתן להוסיף עוד ירקות כגון- שעועית, קולורבי, לפת, עגבניות ועוד
2-3 כפות גאראם מסאלה



אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן או גהי ומטגנים את זרעי הכמון עד שמתחילים להשמיע קולות פיצוץ, מוסיפים את הבצל עד שישחים קצת, מוסיפים את שאר הירקות לפי סדר הבישול- גזר, תפו"א, כרובית, אפונה ושעועית. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות, מוסיפים את אבקת הגאראם מסאלה, מלח ופלפל שחור ומערבבים, אם לא מספיק התיבול של הגאראם מסאלה אפשר להוסיף עוד כורכום ופפריקה. מוסיפים מים עד לגובה הירקות וממשיכים לבשל על אש גבוהה. שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה, כשהירקות רכים מגישים ללא הנוזלים כמנה עיקרית. ניתן גם לבשל מנה זו כמנה יבשה ואז מוסיפים מעט מאד מים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות הירקות. אופציה נוספת היא לשנות את נוזל התבשיל בחלב קוקוס, יוגורט וכדומה. הערות- למתכונים נוספים גלשו באתר שלנו- www.ananda.co.il  
 

תגיות המתכון: תפו"א, אפונה, חלב קוקוס, כרובית


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Ananda

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/095327 צפיות
פאלאק פניר- תבשיל תרד וגבינה הודית. תבשיל מיוחד וטעים ומפתיע בצבעו העז. את הגבינה ההודית קשה להשיג בארץ , אך היא קלה להכנה. במקומה- ניתן להשתמש בטופו או כל גבינת קש קשה

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/095311 צפיות
דאל- נזיד עדשים הודי אשר תמיד מגיע בצלחת הטאלי לצד האורז ותבשילי הירקות השונים. ניתן להכין את הדאל מעדשים כתומים, ירוקים או שחורים.

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/096064 צפיות
אורז הוא המרכיב הבסיסי והחשוב ביותר באוכל ההודי. על האורז שמים את שאר התבשילים ואוכלים הכל ביחד. האורז ההודי הוא כמובן אורז בסמטי ואפשר להכינו בצורות רבות, לבן או צהוב, עם תוספות של ירקות ועוד

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/096620 צפיות
ההבדל העיקרי בין האוכל שלנו, המערבי, לאוכל ההודי הוא התיבול. גאראם - חם בהודית, מסאלה - תערובת בהודית, זוהי תערובת תבלינים אשר מהווה גורם חיוני ועיקרי לכל תבשיל הודי. כל אישה הודית מכינה את הגאראם מסאלה שלה לפי מתכון משפחתי סודי או לפי טעמם של בני הבית.

מתכונים נוספים בנושא אוכל הודי

מאת: אוכל הודי בעברית - הודיליאוכל הודי23/03/098421 צפיות
מטגנים חמאה עם תבלינים אליה מוסיפים את העדשים המושרות עם מים לבישול ארוך יותר

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/095327 צפיות
פאלאק פניר- תבשיל תרד וגבינה הודית. תבשיל מיוחד וטעים ומפתיע בצבעו העז. את הגבינה ההודית קשה להשיג בארץ , אך היא קלה להכנה. במקומה- ניתן להשתמש בטופו או כל גבינת קש קשה

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/095311 צפיות
דאל- נזיד עדשים הודי אשר תמיד מגיע בצלחת הטאלי לצד האורז ותבשילי הירקות השונים. ניתן להכין את הדאל מעדשים כתומים, ירוקים או שחורים.

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/096064 צפיות
אורז הוא המרכיב הבסיסי והחשוב ביותר באוכל ההודי. על האורז שמים את שאר התבשילים ואוכלים הכל ביחד. האורז ההודי הוא כמובן אורז בסמטי ואפשר להכינו בצורות רבות, לבן או צהוב, עם תוספות של ירקות ועוד

מאת: Anandaאוכל הודי03/03/096620 צפיות
ההבדל העיקרי בין האוכל שלנו, המערבי, לאוכל ההודי הוא התיבול. גאראם - חם בהודית, מסאלה - תערובת בהודית, זוהי תערובת תבלינים אשר מהווה גורם חיוני ועיקרי לכל תבשיל הודי. כל אישה הודית מכינה את הגאראם מסאלה שלה לפי מתכון משפחתי סודי או לפי טעמם של בני הבית.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported