חפש מתכונים:       
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פוקצ'ה גבינת כבשים

מאת: יוני שרמןפוקצה24/11/20097873 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

חומרים לבצק:
1 קילו קמח
1 כף סוכר
1 כף מלאה של שמרים
4 כוסות מים
1 כף מלח
1/4 כוס שמן.

חומרים למילוי וקישוט הפוקאצ'ה:
1 קילו גבינת פטה כבשים
1/2 כוס שמן זית
1 כוס זעתר
4 גמבות (אפשר בכל הצבעים)
3 בצלים
2 ראשי שום
קופסת זיתים ירוקים/שחורים
3 עגבניות גדולות



אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק. (יש להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים בהתחלה) לשפוך את החומרים לפי הסדר הכתוב פרט לשמן.
2. לשים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן כ-4-5 דקות נוספות במהירות בינונית.
במידה והבצק רך מידי יש להוסיף בשלבי הלישה הראשונים מעט קמח (שהבצק יהיה נוקשה מעט).
3.יוצרים מהבצק כדור ושופכים מעליו את השמן כך שכל הכדור יהיה מצופה ומניחים לתפיחה ראשונה 30 דקות.
4. לאחר התפיחה יש לחלק את הכדור ל4- כדורים שווים. מניחים שלושה כדורים בצד ומתחילים לעבוד עם הכדור הראשון. מרדדים את הכדור לעלה עגול גדול (לא דק מידי) מניחים במרכז העלה 250 גרם מהגבינת פטה כבשים בצורה מפוררת. לאחר ששמנו את הגבינה אנו סוגרים את קצוות הבצק מעל הגבינה המפוררת. וכך נוצר בצק במילוי גבינה. עכשיו מרדדים שוב לעלה עגול ומניחים אותו על תבנית תנור עם נייר אפייה. כך נוצר בצק במילוי גבינת פטה כבשים.
6. כך עושים לכל שלושת הכדורים הנותרים ממלאים בגבינה פטה ומרדדים לעלה עגול.

אפשרויות לשיפור:

1.פוקאצ'ה עם עגבניות  ובצל לבן- פורסים בצל לטבעות, מטגנים קלות במחבת עם מעט שמן
ושום. מקררים ומפזרים מעל הבצק שתפח בתבנית עם תוספת של פרוסות עגבניה שום טרי
וגבינת פטה  מפוררת . ואופים בתנור בחום של 180 מעלות.

2.פוקאצ'ה עם רצועות פלפל אדום קלוי ושום טרי וזיתים – וחותכים לרצועות ומטגנים קלות
במחבת עם מעט שמן מלח ושום את הפלפל האדום, מפזרים על הבצק את הרצועות, פרוסות שום טרי זיתים ירוקים / שחורים וגבינת פטה מפוררת ואופים בתנור בחום של 180 מעלות.


3.פוקאצ'ה עם זעתר ושמן זית - מערבבים בקערה זעתר עם שמן זית ומושחים את הבלילה על
הבצק מלמעלה (כמו פיתה עם זעתר)
ואופים בתנור בחום של 180 מעלות.

 

תגיות המתכון: חלבי, פוקצה, גבינת כבשים


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

יוני שרמן, קייטרינג חלבי

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת יוני שרמן

מאת: יוני שרמןסלט חומוס02/12/098527 צפיות
חומוס חמצמץ כמו החומוס הדרוזי

מאת: יוני שרמןעוגיות שוקולד02/12/099312 צפיות
בראוניז לחים ועסיסיים באמת כמו שבראוניז צריכים להיות.

מאת: יוני שרמןעוגות ועוגיות - שונות24/11/094573 צפיות
עוגת שזיפים - קונפיטורת שיזיפים

מאת: יוני שרמןמאפים מתוקים24/11/093994 צפיות
35 סופגניות קטנות (30-35 גר' כל אחת) פריכות ומדהימות.

מאת: יוני שרמןפיצה24/11/096833 צפיות
פיצה מהירה, אפיה 12 דקות בלבד.

מאת: יוני שרמןעוגת שוקולד19/11/0943431 צפיות
רכה ונמסה בפה והמרקם שלה קליל ביותר, אך יחד עם זאת היא שוקולדית ועשירה. היא אהובה על קטנים ומבוגרים גם יחד. מבוגרים יכולים לשדרג אותה אפילו עוד יותר עם רוטב פירות יער חמצמץ, קטנטנים יסתפקו בה כפי שהיא או בתוספת של גנאש.

מאת: יוני שרמןעוגות תפוחים17/09/0912115 צפיות
עוגה מהירה ומרשימה ביותר.מתאים לשתי תבניות "אינגליש קייק" או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

מתכונים נוספים בנושא פוקצה

מאת: שף יעקב פוקצה31/12/116097 צפיות
מתכון בסיס לפוקצ'ה ניתן להוסיף מעל בצל פלפלים חצילים מטוגנים ועוד גבינות כמו בולגרית מוצרלה

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported