חפש מתכונים:       
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

הבולונז שלי

מאת: idoB1978רטבים לפסטה16/03/20104662 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   5 מנות
 
רכיבי המתכון:

200 גר' בשר טחון (טחינה כפולה)
1 בצל קטן חתוך דק
2 גזרים בינונים חתוכם קטן
3 שיני שום קצוצות
5-6 גבעולי סלרי קצוצים
פלפ אדום גדול חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 ק"ג עגבניות בשלות, מקולפות חתוכות לקוביות (אפשר גם מקופסא).
פלפל צ'ילי 1 קטן / צ'ילי יבש 2 כפיות (לא חובה למי שלא אוהב חריף)
2 כפיות פפריקה אדומה
מלח
פלפל
כפית טימין
כף שמן זית
רבע כוס יין אדום יבש
כף סוכר



אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את הבשר, ממשיכים לטגן עד השחמה ולאחר מכן מעבירים לצלחת נפרדת.

מכניסים למחבת את הגזר, הסלרי, הפלפל והשום ומטגנים 3-4 דק' (עד השהגזר מתרכך).

מוסיפים את הבשר והבצל והטימין וממשיכים בטיגון עוד כ 2 דק'.

מוסיפים את היין ומערבבים ביחד עם כל המרכיבים.

לאחר 3 דק' מוסיפים את העגבניות והצ'ילי.

מערבבים את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את התבלינים (פפריקה, סוכר מלח ופלפל לפי טעם), מכסים ומבשלים במשך כחצי שעה-40 דק' על אש קטנה מאוד.

5 דק' לפני גמר הבישול מוסיפים מחצית מכמות הפטרוזיליה.

* יש להוסיף את הפסטה, אחרי סינון (ללא שטיפה) ולערבב עם הרוטב.

את המחצית השניה של הפטרוזיליה - לפזר על הפסטה לפני הגשה.

 

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת idoB1978

מאת: idoB1978פסח16/03/105194 צפיות
שילוב מנצח של בטטה ותפו"א

מאת: idoB1978פלפלים קלויים17/02/103786 צפיות
סלט פלפלים קוליים בחומץ ואניס

מאת: idoB1978תוספות למנה עיקרית06/09/096300 צפיות
אורז עם דבש וצ'ילי, עם גזר, בצל וצנוברים

מאת: idoB1978איטריות30/08/095746 צפיות
מתכון מהיר וקל להכנה, שילוב של טעמים

מאת: idoB1978חצילים29/08/094883 צפיות
פרוסת חציל ועגבניה, עם גבינת פטה ורוטב עגבניות מיובשות

מתכונים נוספים בנושא רטבים לפסטה

מאת: פזית סבגרטבים לפסטה24/08/116798 צפיות
רוטב סמיך,טעים להפליא וקל ביותר שמשדרג כל מנת פסטה.

מאת: רון שביטרטבים לפסטה09/12/107816 צפיות
רוטב פסטו הכי טוב בעולם

מאת: עורכת דין דנה תדמוררטבים לפסטה27/02/0918857 צפיות
יש הרבה רטבים הנקראים או טוענים להיקרא "רוטב אליו אוליו", לא בטוח שזה הרוטב הפורמלי, אבל ללא ספק הוא הטעים ביוצר

מאת: ערן שלזינגררטבים לפסטה26/02/0916611 צפיות
ניתן לעשות שימוש ברוטב למגוון של מתכוני פסטה או פוטוציני. בנוסף ניתן להשתמש בזה כרוטב לבשר.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported