חפש מתכונים:       
שלום אורח
13.12.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

אושפלו

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   12 מנות
 
רכיבי המתכון:

750 גר`גזר קלוף
4 כוסות אורז פרסי
1/2 כוס שמן
3 בצלים פרוסים דק
750 גר`בשר כבש חתוך לקוביות
6 שוקי עוף קטנים
150 גר`צימוקים משובחים
מלח פלפלשחור טרי
4 כוסות מים



אופן ההכנה:

חותכים את הגזר לפרוסות אלכסוניות .
לשטוף היטב את האורז , תחת מים זורמים.
לטגן בסיר את הבצל עד אשר נעשה שקוף.

 מוסיפים את הבשר כבש והעוף ומשחימים 5-6דקות. ולרוקן לקערה.
לרפד במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר ולהחזיר לסיר את הבשר והעוף, מפזרים מעל פלפל שחור טרי ומעט מלח. ואת הצימוקים לכסות בשארית הגזר מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים ומבשלים 5-4 דקות. מסירים מן האש.
לערבב את האורז עם כף מלח ומוסיפים לסיר.
להוסיף את שארית המים .מביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מדי פעם מערבבים רק את שכבת האורז . כך ששאר השכבות לא יפגעו
בשלב זה נשארים מעט מים בסיר . עם יש יותר מדי מים להניח להתבשל עוד מעט
לכסות את הסיר היטב (פשוט לאטום עם ניר אלומיניום ומעל את המכסה) מבשלים עוד
כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים ומשאירים 10 דקות נוספות מכוסה לאחר כבוי האש.
. לקחת קערה ענקית או מגש גדול ועם כף גדולה לפזר את האורז . ועל האורז את שכבת הגזר

 

תגיות המתכון: אושפלו


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

סלט אליפות בגן האירועים המפואר שאני עובדדרישה ללא סוף מדהים האורחים פעורי פה וטעם

מתכונים נוספים בנושא תבשיל בשר

מאת: שף יעקב תבשיל בשר04/01/126224 צפיות
תבשיל מדהים בטעמו של לב בקר מומלץ בחום

מאת: טבחכםתבשיל בשר14/11/115599 צפיות
ההודו האדום הינו מזון חיוני ובריא, רבים אינם אוכלים ממנו משום שטעמו אותו...להלן מתכון פשוט וקל להכנה שמבטיח לכם שתתחילו לאהוב את ההודו !!!

מאת: שף יעקב תבשיל בשר18/03/116906 צפיות
מנה עיקרית מאוד מרשימה, טעימה וחגיגית

מאת: שף יעקב תבשיל בשר22/02/115597 צפיות
בשבתות חורפיות וקרות כאשר אין חשק להתאמץ יותר מידי הפתרון האולטימטיבי צלחת צ'ולנט חמה ומהבילה בתוספת קשקע וחמוצים ביתיים אין אין על המנה הזו

מאת: רות זלמתיתבשיל בשר28/01/113912 צפיות
הכנתי קוסקוס לשבת, ורציתי לשתף איתכם את המתכון הזה.יש לו טעם מיוחד ומאוד עדין.מתכון מעוד יעיל כשאתם רוצים להזמין הרבה אנשים.....

מאת: שף יעקב תבשיל בשר25/12/105011 צפיות
מתכון מקורי של אוסובוקו אפוי בתנור

מאת: שף יעקב תבשיל בשר22/11/103872 צפיות
תבשיל בשר ושעועית אדומה בתוספת חזה אווז - מעדן מנצח

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported