חפש מתכונים:       
שלום אורח
14.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קיש בצל

מאת: Hilabahatפשטידת בצל27/06/20119059 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

לבצק:
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 גרם מלח (½ כפית)
1 גרם סוכר (¼ כפית)
1 כפית מיץ לימון
2 כפות מים קרים
180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)

למלית:
25 גרם חמאה
750 גרם בצל, פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)
75 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינה לבנה, 5% או 9% שומן
20 גרם קמח (2 כפות)
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
3 ביצים
1 כפית מלח
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
¼ כפית זרעי כוסברה טחונים



אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

1.   במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.

·         מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).

·         מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.

מרדדים ומעצבים:

2.       על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).

3.       מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.

4.       מיישרים את דפנות הקלתית בתנועה אופקית של היד בצמוד לשולי התבנית, להסרת שאריות בצק.

5.       מחוררים במזלג את תחתית הקלתית ב כ-10 מקומות שונים (לא מחוררים את הדפנות).

6.       עוטפים את הקלתית היטב בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות (עד חודשיים, אם מכינים מראש).

 

 אופים אפייה חלקית/ מקדימה:

7.       מחממים תנור ל-180 מעלות.

8.       מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות (פחות לקיש אישי).

9.        מצננים את הבסיס האפוי למחצה .

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת על אש בינונית-נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף (הבצל לא אמור להזהיב- אם מתחיל לקבל גוון זהוב מנמיכים את האש). מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
  1. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ-35 דקות, עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.

 

תגיות המתכון: בצל, בן עמי, קיש


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Hilabahat

מאת: Hilabahatמקלות סיגרים31/08/113688 צפיות
סיגר פריך עם מילוי עשיר ומתפצח בפה. בתאבון!

מאת: Hilabahatסלט עגבניות31/08/1110409 צפיות
סלט מרענן שעושה שמח בפה


מאת: Hilabahatדגים - שונות31/07/115517 צפיות
מהם לצלחת. מתכון קליל וטעים טעים! באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"

מאת: Hilabahatסלטים - שונות30/06/116948 צפיות
סלט קיצי מרענן וקליל שיכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה- לצהריים או לערב. שילוב של קוסקוס, טחינה וירקות.

מאת: Hilabahatעוגות ועוגיות - שונות30/06/114200 צפיות
פאר הקונדיטוריה הצרפתית בגרסא ממכרת למטבח הביתי.

מאת: Hilabahatפשטידת גבינה27/06/115170 צפיות
באדיבות בן עמי ברתיני שביט

מתכונים נוספים בנושא פשטידת בצל

מאת: פזית סבגפשטידת בצל18/07/1124378 צפיות
פשטידה מדהימה בכלום עבודה, מככבת אצלי כל השנה ובמיוחד בחג שבועות.

פשטידת בצל כזה עוד לא נטעמתם אפילו משכר מעלף אין מילים לשכרון הריח והטעם

מאת: Efratפשטידת בצל23/02/0915064 צפיות
פשטידת בצל ופצפוצי אורז קלה להכנה ומתאימה לאירוח מתאים לארוחה קלה חלבית או בשרית

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported