חפש מתכונים:       
שלום אורח
05.10.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קדרת בקר בסיידר תפוחים

מאת: רועי רונן בשר בקר25/08/20115209 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

1.5 ק"ג נתח בקר טרי - צלי כתף חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
כדאי לבקש מהקצב שיחתוך לקוביות כמו לגולאש
1 בקבוק תרכיז סיידר תפוחים
100 גר' תפוחי עץ מיובשים חתוכים
1 סלסילה פטריות שמפניון טריות בגודל בינוני
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גסות
5 עלי דפנה
קורט רוזמרין מיובש
10 כדורי פלפל אנגלי
10 פולי הל
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כוס רסק עגבניות
שמן לטיגון
מלח גס
פלפל גרוס טרי



אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן ומוסיפים את קוביות הבשר עד לקבלת גוון שחום.

מוסיפים את הפטריות שלמות, את התפוחים המיובשים ויוצקים את רכז הסיידר מעליהם. מדללים במים רותחים עד לכיסוי הבשר בנוזל. מוסיפים את רסק העגבניות, ממיסים אותו ובוחשים.

מתבלים בפפריקה, רוזמרין, הל, עלי דפנה ופלפל אנגלי. משלימים טעם במלח ופלפל. בוחשים שוב ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים בישול איטי, לפחות שעתיים וחצי, ובוחשים מפעם לפעם.

במידה שהנוזלים מצטמצמים, ניתן מדי פעם להוסיף מעט מים רותחים כדי שהבשר יהיה תמיד מכוסה בנוזלים.

התבשיל מוכן כשניתן לנעוץ מזלג בקלות בבשר שהתרכך.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

http://www.roironen.co.il/

אספרגוס - קייטרינג בוטיק לאירועים קטנים.

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת רועי רונן

מתכונים נוספים בנושא בשר בקר

מאת: מוסא קפוןבשר בקר20/09/134606 צפיות
זהו מתכון לכל סוגי הבקר זה יוצא רך מאוד וטעים לוקח מעט זמן עבודה אבל שווה כל רגע

מאת: שף יעקב בשר בקר20/03/125423 צפיות
מנה של חזה בקר בטעם מעושן וציפוי מדהים מומלץ להגשה בערב חג

מאת: שף יעקב בשר בקר03/01/124737 צפיות
פסטרומה מעדן טורקי למי שאוהב בשר מיובש מתאים כאפריטיב וגם לכריכים.

מאת: רות זלמתיבשר בקר26/12/109693 צפיות
צלי בקר ביין אדום מתאים לארוכות רומנטיות.אל תשכחו נרות לאווירה מושלמת !

מאת: שף יעקב בשר בקר11/10/108115 צפיות
תבשיל של בשר עם שעועית אדומה בסגנון מקסיקני

מאת: שף יעקב בשר בקר28/08/1014800 צפיות
נתח בקר מרשים מנה מיוחדת לחג מאוד ייצוגי

מאת: שף יעקב בשר בקר03/07/105844 צפיות
מנה עיקרית מרשימה וחגיגית

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported