חפש מתכונים:       
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לביבות אפויות מתקתקות

מאת: דנה זליצקי- עדשיםחנוכה17/12/20093925 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

· 2 בטטות בינוניות חתוכות גס
· 3 בצלים בינונים קצוצים לקוביות
· חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
· 2 שיני שום כתושות
· 3 כפות שמן זית
· 1 ביצה
· רבע כוס קמח כוסמין
· מיים
· קצת מלח לפי הטעם (בערך חצי כפית)
החומרים לכ 15-20 לביבות קטנות



אופן ההכנה:

· בסיר עם מים חמים שמים את קוביות הבטטה ומבשלים עד שמתרככות. (נועצים מזלג ורואים שהמרקם כבר רך)
· במקביל, במחבת מטגנים את קוביות הבצל בכף מים חמים, ומערבבים. לאחר שהמים התאדו מוסיפים עוד כף מים ומערבבים היטב. לאחר שהבצל קיבל שקיפות מסוימת מוסיפים 2 כפות שמן זית , שיני שום כתושות ואת הבזיליקום ומערבבים היטב למשך 3 דקות ומכבים את האש.
· לאחר שהבטטות התרככו, מסננים את המים ומועכים את הבטטות לעיסה.
· בקערה טורפים ביצה, מוסיפים את עיסת הבטטה והבצל ומערבבים היטב.
· מוסיפים לקערה את הקמח והמלח ומערבבים.
· מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים ב 1 כף שמן זית ניר אפיה ושמים בתבנית.
· יוצקים בכף את התערובת מהקערה לתבנית. רצוי לשמור על מרווחים ולעשות לביבות קטנות.
· שמים בתנור לחום בינוני עד שהלביבות מזהיבות (כ 12 דקות) , הופכים את הלביבות ומחזירים לתנור ל12 דקות נוספות
        או עד שהן מזהיבות..
· מכבים את התנור ולא מוצאים את הלביבות אלא משאירים אותם בחום התנור לכ7 דקות נוספות.
· מוציאים ואוכלים. הכי טעים ישר מהתנור.
· אפשר להגיש עם יוגורט צאן בצד למי שרוצה.

 הערה- זמני האפיה בתנור יכולות להשתנות מתנור לתנור, אז אנא קחו זאת בחשבון

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

דנה  היא נטורופתית, מרצה בחוגי בית ומעבירה סדנאות לבישול בריא במסגרת "עדשים".

http://www.adashim.co.il

עדשים- אל תהיו אדישים לגופכם....

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת דנה זליצקי- עדשים

מאת: דנה זליצקי- עדשיםסלטים - שונות16/08/097640 צפיות
הקינואה עשירה בחלבון ומספקת תחליף לצמחונים.סלט היכול לשמש כתוספת בארוחה בשרית וחלבית כאחד.

מאת: דנה זליצקי- עדשיםסנדוויצים - שונות16/08/099109 צפיות
פצצת סידן בסנדויץ אחד המורכב ממרח קל להכנה וגבינה

מאת: דנה זליצקי- עדשיםטופו16/08/095232 צפיות
הטופו מופק מפולי סויה ומכיל כמות גבוהה של חלבונים וסידן.הוא מעולה כתחליף למי שלא אוכל בשר .ניתן להשתמש בו כממרח לסנדוויצים או כדיפ לטבילה עם קרקרים וירקות באירוח.

מתכונים נוספים בנושא חנוכה



מאת: שירה הראלחנוכה07/12/096620 צפיות
מתכון לביבות לחג החנוכה אשר קוצרות מחמאות ללא סוף והופכות את החג לשמח ומאושרהמתכון הינו מתכון משודרג ללביבות מיוחדות לחג. נסו ולא תצטערו. חג שמח! :)))

מאת: קורס בישול - פורטל לימודים ToStudyחנוכה07/12/094289 צפיות
חג החנוכה הוא החג האהוב עליי ביותר בו הדיאטה בהפסקה, ואני מכינה את סופגניות הפלא המדהימות הללו שמתכונן עובר אצלינו במשפחה דורות רבים. נסו ולא תצטערו.


 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported