חפש מתכונים:       
שלום אורח
17.09.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קציצות בשר ברוטב עגבניות

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

600 גרם בשר טחון טרי (כתף, צוואר)
100 גרם סולת
2 ביצים
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפות שמן זית

לרוטב:
2 בצלים קצוצים
שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות
1 כף אורגנו מיובש
½ כפית גרידת למון או תפוז
½ בקבוק יין אדום יבש
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי



אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: בסיר עבה ורחב מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שהבצל הופך לשקוף.

2. מוסיפים עגבניות משומרות, רסק עגבניות, אורגנו וגרידת לימון, ומבשלים על אשר בינונית כ- 10 דקות תוך כדי בחישה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את היין, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.

3. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הקציצות. משרים את הסולת במים במשך 5 דקות, מסננים, סוחטים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.

4. בידיים רטובות יוצרים כדורי בשר ומניחים בעדינות בתוך הסיר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום. מגישים על אורז לבן או מקרוני

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

סלט אליפות בגן האירועים המפואר שאני עובדדרישה ללא סוף מדהים האורחים פעורי פה וטעם

מתכונים נוספים בנושא קציצות בשר

מאת: מיכלקציצות בשר15/08/126113 צפיות
קציצות מש בריאות פריכות וטעימות...

מאת: אלונה ספטוןקציצות בשר07/09/114107 צפיות
אני נוהגת לאכול זאת באופן קבועבראש השנה נהוג לאכול זאת כמנהג הברכה :שיכרתו אויבנו ומבקשי רעתינו.....אמן!!!הפראסה נקראת גם כרישה ובאופן מוזר גם לוף והיא שונה מהלוף צבארכיבים

מאת: פזית סבגקציצות בשר18/07/117496 צפיות
קציצות בשר מן המטבח העיראקי,נהדרות.

מאת: lemon3.co.ilקציצות בשר06/06/113464 צפיות
קציצות קבב קולה, כמו שהילדים אוהבים, שידרוג מיוחד לקציצות הקבב המוכרות.

מאת: גילי פארקציצות בשר01/05/115093 צפיות
תבשיל מקסים לקציצות הבסיסיות שלי

מאת: גילי פארקציצות בשר01/05/1111942 צפיות
קציצות בשר מטוגנות יכולות להוות בסיס להרבה מתכונים אבל גם ככה איך שהן, הן טעימות.


 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported