חפש מתכונים:       
שלום אורח
05.10.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פיצה איטלקית מאיטליה

רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
350 מ"ל מים
מלח

לרוטב
4 עגבניות בשלות ואדומות ולא גדולות מדי
1/4 כוס שמן זית
אורגנו
מלח
סוכר

מעל לפיצה מה שרוצים
זיתי טאסוס
גבינה בולגרית
גבינה צהובה מגוררת
בצל סגול פרוס דק
פטריות טריות פרוסות דק
פלפלים קלויים
נקניק משובח



אופן ההכנה:

לבצק- מערבבים את השמרים והסוכר בקערה עם מים פושרים לפי הכמות או (רצוי) בקערה של מערבל

מוסיפים את הקמח והשמן זית ומערבבים עד שהעיסה הופכת לבצק, בערך 2 דקות

ואז לשים את הבצק עוד 3 דקות לפחות, יותר קל במערבל.

משאירים את הבצק בקערה גדולה שיהיה לו מקום לתפוח, ומניחים את הקערה מכוסה בניילון נצמד או שקית ל45 דקות עד שעה.

בינתיים מחממים תנור ל250 מעלות לפחות 20 דקות ומכינם את הרוטב,

לרוטב - חוצים את העגבניות ומגררים אותן על פומפיה (כמו לג'חנון) כך שהקליפה נשארת בחוץ, מוסיפים קצת סוכר, שמן זית אורגנו ומלח והרוטב מוכן כמו שהוא ללא צורך בבישול. בתאבון

לאחר התפיחה מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח היטב, הבצק יהיה די דביק אז מפזרים עליו קצת קמח גם מעל. מוסיפים מלח (את המלח לא הוספנו קודם כדי שתהיה תפיחה יותר טובה) ולשים כ2 דקות,

מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים, יוצרים כדור מכל חלק, מקמחים שוב ומרדדים בעזרת מערוך או עם הזמן בעזרת הידיים לגודל התבנית, הבצק צריך לצאת דק מאוד ורך.

משמנים קלות את התבנית ו( רצוי בשמן זית) ומנגבים עם נייר סופג. מניחים עליה את הבצק, מפזרים את רוטב העגבניות בשכבה דקה ועליו את כל התוספות שרוצים, שימו לב לא להגזים  עם הגבינה, כדי שהפיצה תצא טובה יש להשאיר הרבה רוטב חשוף ולא לכסות הכל עם גבינה כמו שנהוג בפיצריות.

יותר טוב לפזר גושים קטנים של גבינה בולגרית או חתיכות כדורי מוצרלה או גבינה צהובה לא צפוף מדי, צריכה לצאת פיצה שרואים כל מה ששמתם עליה.חשוב מאוד אחרי הכל לפזר בעדינות קצת שמן זית מעל הכל.

מכניסים לתנור ל10 דקות עד שרואים שהשוליים נעשו חומים מוציאים לקרש חיתוך ופורסים לפרוסות קטנות שקל להחזיק, מבוגרים 10ס"מ על 10ס"מ וילדים 5 על 5.

אם יש שאלות תוכלו להיכנס לדף הפייסבוק של פלפל ומלח ולהשאיר הודעה

בהצלחה

איתן

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

איתן הורביץ הוא השף של קייטרינג פלפל ומלח, הכנסו לאתר www.pilpelcatering.co.il

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת איתן הורביץ קייטרינג פלפל ומלח

חורף, מחשיך מוקדם ואין חוגים היום. תוך שעה שהילדים בבית הם מתחילים לריב אחד עם השני, מה שתמיד עובד זה " רוצים להכין כדורי שוקולד?". תוך דקה הם מתייצבים עם ידיים שטופות במטבח מוכנים לפעולה. הכי חשוב זה להפעיל אותם תוך כדי.

מנה חגיגית וקלה מאוד להכנה , מתאים במיוחד לחגים

מלאבי חלב קוקוס מתאים כקינוח פרווה לארוחה בשרית אבל מצוין בפני עצמו

מאת: איתן הורביץ קייטרינג פלפל ומלחפסטה15/03/095101 צפיות
עוד מנה מנצחת מהמטבח האיטלקי, שילוב מעולה שפשוט נמס בפה. הסוד כאן הוא הבישול של העגבניות עד ליבוש.

מתכונים נוספים בנושא פיצה

מאת: נעה ויזלפיצה27/04/123251 צפיות
קל להכין את זה ומאוד כיף כדי להכין את זה אם כל בני המשפחה

מאת: פזית אסולין Food&Moreפיצה04/08/115009 צפיות
פיצה ביתית מעולה, גם לגדולים וגם לקטנים . המון אנשים ביקשו את המתכון לפיצה שלי, הנה הוא לפניכם, תורידו והכנסו למטבח, את הפיצה הזו תכינו הרבה פעמים...

מאת: פזית סבגפיצה18/07/115046 צפיות
פיצה מהירת הכנה ללא כל התפחה,מעולה.

מאת: lemon3.co.ilפיצה03/06/114166 צפיות
במידה ולא התעצלנו והזמנו פיצה מוכנה, הנה לכם מתכון להכנת פיצה ביתית פשוטה ומהירת הכנה, שלא תשתווה לאף פיצה מוכנה שתזמינו.

מאת: שף יעקב פיצה18/05/113710 צפיות
מתכון לפיצה

מאת: דומינוספיצה25/08/1014258 צפיות
לפני כמה זמן, ככה באמצע הקיץ, תקף אותי ערב אחד רעב לפיצה. בדיוק גמרתי להעביר את הדירה ופיצה נראתה לי אוכל מצויין לסיטואציה. עזבתי את תל אביב בגלל שבעל הבית שוב העלה לי את שכר הדירה וחשבתי לעצמי שלמרות שלא מדובר בתל אביב בטוח אפשר להשיג פיצה ברמת גן בלי בעיה.

מאת: יוני שרמןפיצה24/11/096946 צפיות
פיצה מהירה, אפיה 12 דקות בלבד.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported