חפש מתכונים:       
שלום אורח
08.05.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

חלת חצילים במילוי בשר בקר טחון

מאת: שף יעקב בשר טחון05/03/20118050 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   יותר משלוש שעות
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

3 חצילים גדולים אך קלים במשקל פרוסים לאורך בעובי של כחצי ס"מ מסודרים במגש בשכבות כאשר ביניהן יש לזרות מלח גס בנדיבות, להשאיר את החציל כך במשך 3-4 שעות.
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם צנוברים
1/2 זר פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה טרופה
1 כפית מלח
2/3 כפית פלפל שחור
1 וחצי כוס שמן לטיגון החצילים
1/3 כוס שמן לטיגון
תבנית אינגליש קייק



אופן ההכנה:

במחבת להכניס את 1/3 כוס השמן והבצל ולטגן עד השחמה, להוסיף את הצנוברים לדקה אחת,להוסיף את הבשר ולטגן עד אשר משנה צבעו לאפור ומתפורר, להעביר לכלי לצינון, לקחת את פרוסות החצילים ולשטוף אותן היטב מהמלח, לסחוט את הנוזלים בידיים היטב ולהניח בתוך מסננת לעוד כשעה לייבוש נוזלים נוספים, לאחר מכן במחבת נקייה לצקת את השמן לטיגון החציל ולחממו היטב, לטגן בשמן החם את הפרוסות החציל עד להזהבה, זהירות לא לייבש יותר מדי, להעביר את פרוסות החציל לנייר סופג ולצננן. לקחת שתי פרוסות חציל ולהניח כל אחת בקטבים של תבנית אינגליש קייק כאשר חצי פרוסה יושבת בתוך התבנית עד התחתית וקצת מעבר לזה וחציה השני מחוץ לתבנית, לסדר את שאר הפרוסות בצורה אלכסונית כאשר 1/3 מכל פרוסה נשען על פרוסה קודמת כך שנמלא את כל התבנית מסביב, יש לשים לבשתחתית התבנית צריכה להיות מצופה בחציל באותה הצורה, בתוך תערובת הבשר להוסיף ביצה טרופה לערבב היטב ולמלא את התבנית בתערובת הבשר, לסגור בצורת שתי וערב את פרוסות החציל ולהדק היטב בעזרת הידיים, להכניס לתנור לאפייה של18 דקות בחום של 180 מעלות, להוציא מהתנור ולצנן כשעה, לאחר מכן להפוך את התבנית על צלחת הגשה ולהגיש

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/135611 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/136075 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/136062 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/129490 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/125813 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/124908 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/129335 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא בשר טחון

מאת: אמיר רוזןבשר טחון03/06/126702 צפיות
מי לא אוהב סלרי??אחרי הצבעה רבת משתתפים, הוחלט לנסות להחליף את הפטרוזיליה מקציצות הבקר ב... סלרי. התוצאה,.. טעים טעים.

מאת: שף יעקב בשר טחון04/12/114725 צפיות
מנת קציצות בתיבול נקניקיות מרגז ברוטב שקשוקה חצילים מעדן ששווה לנסות

מאת: חגית נועםבשר טחון09/10/116657 צפיות
תפו"א-מקלפים תפו"א חוצים לשניים ומוציאים את הליבה.

מאת: ליז עוזיאלבשר טחון24/08/116208 צפיות
אין שישי בלי התחתיות הללו , מלוות באורז לבן

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/118182 צפיות
הנקניקיות הכי מפורסמות במטבח הארגנטינאי רק שעכשיו אפשר להכין גם בבית

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/116374 צפיות
נקניקיות מבושלות להכנה בבית לא תוספות של מלחים פוספטים ועוד דברים טובים כך כל בני המשפחה יכולים להינות ממוצר טבעי ובעיקר טעים

מאת: גילי פארבשר טחון07/04/116064 צפיות
מתכון לבולונז מעולה!

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported