חפש מתכונים:       
שלום אורח
26.03.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עלי גפן ממולאים בנוסח בלקני

מאת: אמיר רוזןממולאים - שונות08/06/20113272 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קשה
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

עלי גפן - טריים, ירוקים וצעירים, כמה שתקטפו הרי זה משובח, את אלו שלא נשתמש בהם, נקפיא.
בצל בינוני - קצוץ דק דק.
צרור שמיר, פטרוזיליה ונענע.
חוס וחצי אורז
מלח
פלפל
סוכר
לימון
שמן זית



אופן ההכנה:

מרתיחים סיר מים, עד שירתח, מנקים במים את עלי הגפן, מסירים מהם בעזרת סכין את שארית הגבעול. כשרותחים המים מבשלים את עלי גפן כדקה (חולטים אותם, בקיצור),מסננים  ומעבירים לקערת מים קרים.

בסיר קטן מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל שנקצץ דק דק.

עד שמזהיב, קוצצים דק דק פטרוזיליה, שמיר ונענע. 

לבצל הזהוב מוסיפים כוס וחצי אורז, בוחשים ומוסיפים את הירוקים הקצוצים.

מוסיפים כוס מים לאורז המתבשל, כפית גדושה מלח, מעט פלפל שחור. מרתיחים, מנמיכים ומכסים.

ממשיכים בבישול עד אידוי המים ומצננים.

בסיר מסדרים כמה עלי גפן שנקרעו או שקטנים מידי למילוי.

ממלאים את העלים כשהצד הכהה בחוץ והעורקים הבולטים פנימה (תכף אחזור לתהליך המילוי).

מסדרים את העלים לאורך דופן הסיר עד שממלאים שכבה אחת, לאחר ממשיכים באותו האופן שכבה שניה.

מניחים צלחת קטנה הפוכה על העלים, מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מעט שמן זית, לימון אחד סחוט, כפית סוכר ומעט מלח. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד אידוי המים.

מצננים ומכניסים למקרר.

** חוזר לתהליך המילוי  - מילוי עלי גפן היא פעולה טיפה יותר קשה ממילוי כל ממולא אחר. בעיקר בגלל הגודל והחלקלקות של העלים. אני ממליץ, להניח את העלה על צלחת יבשה, חלקו הבהיר פונה למעלה (העורקים בולטים), בעזרת כפית מניחים תערובת אורז מילוי בחלק הקרוב אלי (זה הזמן לומר, שאיפה שהיה הגבעול מופנה אלי). בדרך כלל, כפית מילוי היא הכמות הנדרשת. סוגרים פעם אחת את המילוי, סוגרים מהצדדים וממשיכים לגלגל. הראשון עשוי להתפרק, אבל המיומנות פה נרכשת עם הזמן. חשוב להניח את העלה בסיר באופן שימנע פתיחתו.

** הצלחת קריטית וחשוב להניח אותה לפני הוספת המים. המים יכולים להרים את העלים ולגרום להם להפתח.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אמיר רוזן

מאת: אמיר רוזןבשר טחון03/06/124878 צפיות
מי לא אוהב סלרי??אחרי הצבעה רבת משתתפים, הוחלט לנסות להחליף את הפטרוזיליה מקציצות הבקר ב... סלרי. התוצאה,.. טעים טעים.

מאת: אמיר רוזןקציצות עוף08/06/116910 צפיות
משמעם ממתכוני ההקציצות ברוטב אדום? עגבניות? תפו"א? הנה מתקון רענן לקציצות הקישואים... בסוד אגלה... יש שאוהבים לאכול גם קר....

מתכונים נוספים בנושא ממולאים - שונות

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/122112 צפיות
מנה לכרובית אפוייה בתוספת גבינות ותבלינים החיבור בין הכרובית והגבינות נותנת מנה מאוד טעימה

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/123963 צפיות
מתכון לכרובית שלמה במילוי בשר מעוד חגיגית ומרשימה והטעם מדהים

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות02/12/112941 צפיות
עלי גפן ממולאים בניחוח בשר טלה מעדן אמיתי

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות31/03/1110203 צפיות
מנת ממולאים מן המטבח העיראקי

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות27/01/118916 צפיות
המנה הכי מפורסמת במטבח הרומני במקור משתמשים בעלי כרוב כבוש אך אנו נכין מכרוב רגיל למי שמצליח להשיג כרוב שלם כבוש אז הכי מומלץ


היה לנו פרסי. מרוקאיסיני תאילנדיעכשיו יש לנו עירקאי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported