חפש מתכונים:       
שלום אורח
30.05.2020
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פירות יבשים ממולאים בבשר

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

200 גר’ תאנים
200 גר’ משמש
200 גר’ שזיפים
2 בצלים קצוצים
50 גר’ אגוזים קלויים
1 כף שומשום קלוי(לא חייב)
1/4 כוס שמן
מיץ מחצי לימון
2 כפיות דבש
1/2 כפית פלפל לבן (אפשר שחור , עדיף לבן)
1 כפית קנמון
קמצוץ זנגוויל
קמצוץ מלח
2 כוסות מים

תערובת הבשר:
200 גר’ בשר טחון
4 גבעוי פטרוזיליה קצוצה דק דק
1/2 בצל מגורר וסחוט
1/4 כפית מלח
1 כפית תבלין לקציצות
1 ביצה טרופה(מספיקה חצי מהביצה)
1 כף שמן
1 כף מים
לערבב היטב לקבלת עיסה אחידה .



אופן ההכנה:

חולטים את הפירות היבשים במים חמים כ- 40 דק’ .
שופכים את המים ומשאירים לח.
את השזיפים חורצים לאורך ומורידים את הגלעין , להשאיר את השזיף שלם.
מהתאנים מורידים את הפטמה הקשה ופותחים .
וגם את המשמש לפתוח.
ממלאים את הפירות היבשים בתערובת הבשר מהדקים עם היד.

לטגן את הבצל בסיר רחב להניח מעל בצפיצות את הפירות הממולאים.
מערבבים את המים , שמן ותבלינים ושופכים מעל .
מבשלים כ- שעה .

לאחר חצי שעה קוצצים את האגוזים , מערבבים בדבש , קנמון ומיץ לימון ומפזרים מעל .
מוסיפים לבשל עוד 15 -30 דק’ .
2 דק’ לפני סיום הבישול לפזר שומשום קלוי (לא חייב)

מוציאים בזהירות את הפירות שלא יתפרקו ומניחים בצלחת הגשה ומעל את רוטב הבצל שנשאר בסיר

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

סלט אליפות בגן האירועים המפואר שאני עובדדרישה ללא סוף מדהים האורחים פעורי פה וטעם

מתכונים נוספים בנושא ממולאים - שונות

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/122361 צפיות
מנה לכרובית אפוייה בתוספת גבינות ותבלינים החיבור בין הכרובית והגבינות נותנת מנה מאוד טעימה

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/124242 צפיות
מתכון לכרובית שלמה במילוי בשר מעוד חגיגית ומרשימה והטעם מדהים

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות02/12/113285 צפיות
עלי גפן ממולאים בניחוח בשר טלה מעדן אמיתי

מאת: אמיר רוזןממולאים - שונות08/06/113573 צפיות
תחילת הקיץ, הכרמים מתחילים ללבלב, זה הזמן הכי טוב לקטוף אותם... עלי הגפן הצעירים והירקרקים.. לפני הריסוסים וההדברות, לפני צלקות השמש.. לקטוף ולמלא.קצת מטיש, אבל שווה כל דקה של עבודה..יש מספר דרכים למלא ולהגיש, אצלנו הכי אוהבים הנוסח הזה. ללא בשר, חמצמץ מעט, וקריר.

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות31/03/1110466 צפיות
מנת ממולאים מן המטבח העיראקי

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות27/01/119590 צפיות
המנה הכי מפורסמת במטבח הרומני במקור משתמשים בעלי כרוב כבוש אך אנו נכין מכרוב רגיל למי שמצליח להשיג כרוב שלם כבוש אז הכי מומלץ

היה לנו פרסי. מרוקאיסיני תאילנדיעכשיו יש לנו עירקאי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported