חפש מתכונים:       
שלום אורח
20.07.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

הגירסה שלי לעלי גפן ממולאים מדהימים בטעמם

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות02/12/20113055 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   12 מנות
 
רכיבי המתכון:

המצרכים לצנצנת עלי גפן

לריפוד הסיר כ-8 עלי גפן הפחות מושלמים לחלק התחתון
ועוד -8 עלי גפן לחלק העליון של הסיר
4 צלעות טלה

למילוי:
1/2 ק"ג אורז מבושל כ-10 דקות
2 בצלים קצוצים
100 גרם צנוברים
50 גרם צימוקים שחורים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
5 כפות שמן זית
2 עגבניות פרוסות



לרוטב:
מיץ מלימון וחצי
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים



אופן ההכנה:

אופן ההכנה:
לחמם את השמן במחבת ולטגן עד שקיפות את הבצלים, להוסיף את הצנוברים לעוד כדקה טיגון ולכבות את האש. לצנן את הבצל להוסיף את שאר המצרכים של המילוי ומערבבים היטב.
להפריד את העלים ולהכניס לקערה עם מים חמים להשרות כל כשלוש דקות ולהעביר לקערה עם מים קרים לסנן את הנוזלים מהעלים.
פורסים על משטח עבודה. עלה כאשר הגבעולים הקשים צריכים לפנות כלפי פנים בכל עלה שמים כפית מהמילוי בדיוק במרכזו. מגלגלים את העלה סיבוב אחד, מחלקו התחתון כלפי העליון. את הגלגול יש לעשות בעדינות כדי למנוע קרע בעלה. בנקודות בהן גלגול נוסף יהרוס את הצורה כיוון שהעלה מתרחב כלפי מעלה, מכניסים את העלים מהצד פנימה ומגלגלים עליהם, כך שהצורה תהיה כשל אצבע קטנה.
. מסדרים את העלים בסיר נמוך ורחב בדחיסות, זה לצד זה כך שיהיה צפוף מאוד בסיר. מעל לעלים שסידרנו בתחתית הסיר העגבניה אחת פרוסה, ומעל צלעות הטלה,הצפיפות מונעת מהעלים להיפתח בזמן הבישול.  מכסים את העלים המוכנים בפרוסות העגבניה השניה ועוד עלי גפן שנשארו לא מתאימים למילוי, לצקת רוטב מעל. כמכסה מניחים צלחת הפוכה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שהרוטב מתחת לצלחת המכוסה מצטמצם.. להגיש בחום פושר. ניתן לאכול גם קר.

בהצלחה ובתאבון

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/134146 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/134672 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/134692 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/128130 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/124091 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/123723 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/125805 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא ממולאים - שונות

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/122170 צפיות
מנה לכרובית אפוייה בתוספת גבינות ותבלינים החיבור בין הכרובית והגבינות נותנת מנה מאוד טעימה

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/124026 צפיות
מתכון לכרובית שלמה במילוי בשר מעוד חגיגית ומרשימה והטעם מדהים

מאת: אמיר רוזןממולאים - שונות08/06/113351 צפיות
תחילת הקיץ, הכרמים מתחילים ללבלב, זה הזמן הכי טוב לקטוף אותם... עלי הגפן הצעירים והירקרקים.. לפני הריסוסים וההדברות, לפני צלקות השמש.. לקטוף ולמלא.קצת מטיש, אבל שווה כל דקה של עבודה..יש מספר דרכים למלא ולהגיש, אצלנו הכי אוהבים הנוסח הזה. ללא בשר, חמצמץ מעט, וקריר.

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות31/03/1110270 צפיות
מנת ממולאים מן המטבח העיראקי

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות27/01/119087 צפיות
המנה הכי מפורסמת במטבח הרומני במקור משתמשים בעלי כרוב כבוש אך אנו נכין מכרוב רגיל למי שמצליח להשיג כרוב שלם כבוש אז הכי מומלץ


היה לנו פרסי. מרוקאיסיני תאילנדיעכשיו יש לנו עירקאי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported