חפש מתכונים:       
שלום אורח
18.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לזניה במילוי שמנת, פטריות ורוטב עגבניות (חלבי)

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sלזניה21/06/20126371 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

תבנית אובלית או מרובעת גדולה


המרכיבים:

1 חבילה עלי לזניה (500 גר')
מלח ופלפל

לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 ענף בזיליקום, מופרד לעלים וקצוץ
1/2 ליטר עגבניות קלופות, מרוסקות

למילוי שמנת (בשמל):
75 גר' חמאה
3 כפות גדושות קמח (כ-80 גר')
1 כוס חלב (200 מ"ל)
2 מיכלים (424 מ"ל) ריצ' בסיס

לבישול והקרמה
2 כפות גבינת שמנת
1/2 כפית אגוז מוסקט
250 גר' פטריות שמפניון או פורטבלו חתוכות לפרוסות דקות
1 כף שמן זית

להקרמה:
50 גר' גבינת מוצרלה מגוררת



אופן ההכנה:
  • לרוטב עגבניות: בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמבהיר. מוסיפים בזיליקום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות. מעבירים את תכולת הסיר למיכל מעבד מזון או בלנדר וקוצצים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים למקרר.
  • במחבת גדולה מחממים כף שמן זית ומטגנים את הפטריות עם חצי כפית מלח כ-4 דקות, עד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • מחממים בסיר גדול מים וכפית מלח ומבשלים את עלי הלזניה לפי ההוראות שעל האריזה. שוטפים במים ומניחים את עלי הלזניה כשהם פרושים ישר על גבי מגבות עד לשימוש.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • למילוי שמנת (בשמל): בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים חלב ושמנת ריצ' ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה בעזרת מקצף ידני (כדי למנוע גושים). כשהרוטב מסמיך מסירים מהלהבה, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים גבינת שמנת ואגוז מוסקט ומערבבים. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • הרכבת המנה: משמנים את התבנית ומסדרים בבסיס את עלי הלזניה לכיסוי מלא. יוצקים מעל מצקת וחצי ממילוי השמנת (בשמל) ומורחים בשכבה אחידה. יוצקים מעל מצקת מרוטב העגבניות ומורחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל 1/3 מכמות הפטריות ומכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום החומרים ול-4 שכבות לפחות של עלי לזניה. מסיימים בשכבת עלי לזניה מעל הכל. מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים כ- 15-20 דקות, או עד שהלזניה מזהיבה מעט. מגישים חם.
  •  

    תגיות המתכון: פסטה, לזניה, גבינה, שמנת, פטריות


     
         
         
         
       
     
    אודות הבשלן:
     
         
       
     

    מתכונים נוספים מאת ריצ' קצפת - Rich's

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגת שוקולד09/10/125369 צפיות
    כשמאד חם בחוץ, אנחנו תמיד אוהבים לשלוף עוגה קפואה מהמקפיא ולקרר קצת את הבטן..

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/124463 צפיות
    עוגה לבנה, כמו של פעם, רכה וקלה מאד להכנה. כקינוח או סתם ככה עם הקפה

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/124170 צפיות
    פאי לימון הוא אחד הקינוחים האהובים עלינו ביותר. ריצ' מגישה לכם מתכון משובח לפאי קציפת לימון שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/123216 צפיות
    מתכון להכנת מאפינס עם חתיכות של אננס ואגוזי מלך קצוצים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/123474 צפיות
    פאי אגוזים קל וטעים עם כל האגוזים שאוהבים: אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וכל מה שבא.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122963 צפיות
    עוגה מאגסים משומרים ופרג על בסיס עוגיות אוריאו ואגוזים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/123607 צפיות
    רולדה מבצק עם קקאו ואגוזים במילוי קרם מוקצף משובח ודובדבנים.

    מתכונים נוספים בנושא לזניה

    מאת: שף יעקב לזניה22/12/116312 צפיות
    לזנית בשר טחון ורוטב מעולה מנה מנצחת

    מאת: שף יעקב לזניה17/12/114589 צפיות
    מנת לזניה חלבית מאוד טעימה ודיאטתית

    לזניה מגבינות לאירוח או סתם לכייף טעים מאוד תנסו.....

    מאת: חיים לבוןלזניה16/07/0922268 צפיות
    מתכון טוב וטעים להכנת לזניה חלבית.

    מאת: קורס בישול - פורטל לימודים ToStudyלזניה26/04/0930564 צפיות
    אין כמו הריח של לזניה חמה. מנה מעולה לאכול עם המשפחה בארוחת שישי

    מאת: גבריאלה וידרהלזניה24/02/095121 צפיות
    לזניה מפתיעה במילויי ארטישוק תרד וגבינה

     
     
       

    כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
    השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported