חפש מתכונים:       
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פטנט לבצק

מאת: מתי פרג'ימאפים - שונות20/02/20105212 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   מהיר
מתאים ל:   7 מנות
 
רכיבי המתכון:

בצק פיתות



אופן ההכנה:

פטנט,בצק בלי טירחה ולכלוך.

למי שיבקר לראשונה במשרד התיווך הירושלמי יוזמה ועינייו עצומות עשוי לנחש כי נכנס למטבח של מסעדה.

אצלנו במשרד אוהבים לעבוד,אוהבים נדל"ן ,אוהבים את הלקוחות, אלו חלק מהמכנים המשותפים לכל צוות המשרד אך יש מכנה נוסף חזק לא פחות אהבתנו לאוכל.

מקבץ של אנשים העובדים במקום אחד וחיבתם למזון רבה, הפכה אותנו למדריך מישלין למסעדות ונדל"ן.

עם השנים הפכה ארוחת הצהריים במשרד לטכס כמעט מקודש,בתכנון סדר יומנו מפונה מקום של כבוד לארוחת החברים והתפריט מתחלף מידי יום . 

לעיתים אוכל מושקע ומוקפד המגיע ממטבחי החברים ולעיתים אוכל המבושל במקום וריחותיו ממלאים את חלל המשרד ומגיע לשכניניו האהובים המבקשים שלא ישכחו בזמן הסעודה.

 

אני מתחיל את יומי מוקדם מאוד ומזה תקופה ארוכה לאחר שגיליתי את סוד הבצק המוכן אני מתענג על מאפים משגעים איתם אני מתפנק מפנק את המשפחה,את חברי לעבודה ואת לקוחות המשרד.

אני מכין פוקצה,סמבוסק(אפוי),פיצה,פיתה עם שמן מלח גס ועשבי תיבול ועוד מאפים נפלאים בהמשך מתכונים.

אך החשוב מכל אני מכין את החגיגות האלו מבלי לריב עם אישתי, תרגום-מבלי ללכלך.

בלי קמח,שמרים,מיקסר וכיור מלא כלים.

הסוד כל-כך פשוט שברגע שאמסור אותו ויהפוך לנחלת הכלל לא תאמינו כמה זה נגיש,נוח,וזול והכי חשוב כמתחשק פיצה לא צריך לחשוב פעמיים.

 

הסוד-איתור מאפיית פיתות חביבה (בירושלים יש המון) ולקנות בצק של פיתות.

הבצק נמכר במחיר נמוך מאוד,מחיר של פיתה אפויה.

אני מחלק כמות של בצק למנות ומקפיא את הכדור שאני יוצר סגור בתוך שקית ניילון.

לטעמי ונוח מאוד כמות של 6-7 פיתות למנה.

בטרם האפיה אני מפשיר את הבצק הקפוא ניתן להפשיר מיידית במיקרו או בתכנון מראש הפשרה במקרר או על השייש.

עם הבצק המופשר ניתן להכין מגוון גדול ומהיר של סוגי מאפים.

מתכונים חביבים אשמח להעביר בקרוב.

                                                                  בתאבון

                                                                 מתי פרג'י

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת מתי פרג'י

מאת: מתי פרג'יירקות ברוטב10/11/134312 צפיות
אני מאוד, אבל מאוד אוהב כרובית, כמעט בכל צורה ובהמון סגנונות, מטוגנת בשמן עמוק, מתובלת עם לימון ושום, ממולאת בבשר, קציצות כרובית עם עוף ועוד, ועוד...הכרובית היא לבטח נסיכת המטבח והנסיכה המקסימה הזאת מככבת כמנה חדשה וחביבה במטבח אצלנו בבית, אוספת מעריצים וקוטפת מחמאות, אז יאללה תנסו ותהנו, בתאבון

מאת: מתי פרג'יסלטים - שונות08/07/117607 צפיות
אין, אין, אין כמו עמבה.הריח נשאר הרבה אחרי הטעם, אבל הטעם...הזמינו אותי ל-"על האש" בסגנון ספונטני, כל אורח מביא חתיכת בשר הגחלים on the house.הסלטים הגיעו בסגנון המקרר מהסופר, לא חרם להרוס בשר טוב עם חציל בטעם חומר משמר, או חומוס בטעם קופסה. לא על המנגל לבדו יחיה אדם צריך גם מרגוע לפיתה איזה סלטצ"יק חמוד.עבודת בילוש קטנה במקרר גילתה עמבה, כמה עגבניות חייכניות ובצלים ירוקים שחיכו למושיע.הסלט שנוצר השתלב הייטב בחגיגת הבשרים, כל-כך פשוט, כל-כך מתאים למנגל.בתאבון מתי פרג'י

מאת: מתי פרג'יממרח גבינה21/04/115037 צפיות
ככה בחפיף, להעביר מריחה קלילה על פרוסת לחם טוב, פריכיית אורז או מצה.למי מאיתנו לא מתחשק לפעמים לנגב מתבל גבינה עם איזה פלפל ירוק רענן.קבלו רעיון חביב שבמשרד שלנו , יוזמה נדל"ן, נעשה על הדרך ע"י מי שעובר במטבחון, ומכין לח'ברה שמראים מייד כמה אוהבים אותו (לא ברור את מי יותר את המתבל או את המכין). לפעמים צריך רק סיבה, אבל תמיד זה טעים.

מאת: מתי פרג'יסלטים - שונות21/04/117012 צפיות
ארטישוק עונה קצרה טעם גדול.בשר הארטישוק משמש למתכונים טובים וטעימים, לבישול בשילוב בשר, במילויי בשר, למגוון סלטים בעיקר קרים, ארטישוק שלם מורתח נהדר עם מיונז, לימון ומלח ועוד רבים ומפנקים.הפעם קבלו מתכון קליל, פשוט וידידותי שעושה טוב גם כסלט וגם כנישנוש ליד הטלביזיה הולך מצויין במשחקים של בית"ר.

מאת: מתי פרג'יתה04/02/114014 צפיות
לפני שנים,עת נפתח משרד התיווך יוזמה בירושלים, חשבו החברים המתארחים במשרד, כי המקום הינו שילוב של בית תה ומשרד תיווך.מבחר סוגי התה במקום היה מעניין וטוב היה לבקר ביוזמה אם לא לנדל"ן לפחות לתה טוב.תמיד הפתענו בחליטות תה מסוגים שונים וממדינות שונות.לאחרונה נשבתי בקסמה של הנאה חדשה ונעימה.ביקרתי בחנות בוואדי ג'וז בירושלים,בעל החנות כיבד אותי בכוס תה מהביל,נהנתי ולא הצלחתי לזהות את הטעם המיוחד,הסוד היה מפתיע,זעתר טרי.אימצתי את הפשטות המקסימה ומזה זמן מה כולנו ביוזמה נדל"ן מחוברים לתה עם זעתר טרי.

מאת: מתי פרג'ירוטב לסלט ירקות17/12/107264 צפיות
סלט ירקות עשיר, מלא בצבע, טרי ורענן, כל-כך ישראלי, כל-כך מתאים, נכון ובריא לאכילה. כמעט כל ירק מתאים לסלט או נכון לאמר שאין ירק שאינו מתאים לסלט.הנה רעיון קטן שעשוי להוסיף טעם חדש ונחמד לסלט הירקות שלכם. נסו אל תהססו.במשרד התיווך יוזמה בירושלים, הרוטב הנ"ל מככב בסלט הירקות של ארוחת הצהריים.בתאבון מתי פרג'י.

מאת: מתי פרג'יאומלט ירקות03/12/109728 צפיות
אני גדלתי על עיג'ה, לחביתת ירק יש שם פלסטי מדי, שישאר במסעדות, אני נאמן למקור ונהנה ממנו עד היום.במטבח ביתי אני אחראי על יצור הסנדוויצים לילדי ולמנכ"לית ונושא בגאון בתואר אחראי מטבח הבוקר. החברה בבית יודעים כי לפחות פעם בשבוע העיג'ה תלווה אותם בילקוט או בתיק עם עגבניה חגיגית שמשתלבת בשלמות לאחת ממנות הדרך הניצחיות. לעיתים כשהשעון עם מחוגו הקטן מסביר פניו ואומר קח את הזמן, העיג'ה תוגש בצלחת נאה עם גינוני כבוד בדמות סלט ערבי ויוגרט עם שום ומלפפון. על הדרך אני מפנק באהבה את החברים בתיווך יוזמה.

מתכונים נוספים בנושא מאפים - שונות

מאת: המאפים של תמרמאפים - שונות01/10/144012 צפיות
קראמבל היה מאז ומתמיד אחד הקינוחים האהובים עלי. לא מתוק מידי, לא כבד מידי, ומאוד מאוד ורסטילי. אצלנו בבית תמיד יש תפוחים, וכל פעם שמתחשק לי משהו מתוק ומפנק, אני מכינה בזריזות את הקראמבל לקינוח, ועד שמסיימים לאכול הוא כבר אפוי ומוכן.

מאת: Calaoraמאפים - שונות01/06/132888 צפיות
בייגל שומשום אמיתי

מאת: Calaoraמאפים - שונות01/06/132502 צפיות
בייגל שומשום אמיתי

מאת: שף יעקב מאפים - שונות03/12/1120886 צפיות
הכנת ג'חנון לאפייה בשיטה פשוטה ומאוד מוצלחת כולל הביצים החומות

מאת: שף יעקב מאפים - שונות19/11/113623 צפיות
בייגלעך רומני מתכון מקורי שווה במיוחד ולא מסובך

מאת: שף יעקב מאפים - שונות18/11/113249 צפיות
מתכון לעוגת לחם פודינג מהמטבח האנגלי קלה להכנה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב מאפים - שונות27/02/115674 צפיות
מנת כבדי עוף מתובלים שום, פטרוזיליה וכוסברה מונחים בתוך סלסלאות בצק עלים - מנה מרשימה חגיגית וטעימה במיוחד

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported