חפש מתכונים:       
שלום אורח
18.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לביבות ירקות שורש ושקדים עם מטבל יוגורט עשבי תיבול מאת השפית בל קפצן לסוגת

מאת: Hilabahatשורשים17/05/20112674 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   15 מנות
 
רכיבי המתכון:

2 יחידות תפוח אדמה ירושלמי
1 בטטה בינונית
1 שורש סלרי קטן
1 כרישה (רק החלק הלבן)
2 גזרים
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל לבן גדול
4 ביצים
חצי כוס פירורי פנקו איכותיים
2 כפות שקדים טחונים
רבע כפית מוסקט טחון
כף טימין קצוץ
מלח גס לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון

למטבל היוגורט-
200 מ"ל יוגורט עיזים (אפשר להשתמש גם ביוגורט רגיל)
כף שמיר טרי קצוץ
כף נענע טרייה קצוצה
2 שיני שום טריות כתושות
2 כפות שמן זית איכותי
כף טחינה גולמית
מלח ופלפל לפי הטעם



אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

קולפים את כל הירקות פרט לכרישה ומגררים בפומפיה גסה או במעבד מזון. מניחים בקערה וסוחטים את עודפי המים שהצטברו.

את הכרישה חותכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ, חוצים לאורך ופורסים דק לגפרורים (ז'וליין).

מוסיפים את גפרורי הכרישה לקערת הירקות. מוסיפים פנימה ביצים, שקדים טחונים, פירורי פנקו, מוסקט וטימין. ממליחים ומפלפלים על פי הטעם.

מחממים מחבת גדולה עם שמן.

בעזרת כף גדולה נוטלים מכמות התערבות ומניחים את הלביבות במחבת.

כשהלביבות מזהיבות הופכים לצד השני, על להזהבה. מוציאים ומספיגים את עודפי השמן בצלחת עם נייר סופג.

מגישים חם, עם מטבל יוגורט עשבי תיבול.

 

אופן ההכנה למטבל היוגורט -

בקערה מערבבים את היוגורט עם הטחינה, שמן הזית, עשבי התיבול והשום הכתוש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים בקערית נאה ליד הלביבות החמות.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Hilabahat

מאת: Hilabahatמקלות סיגרים31/08/113544 צפיות
סיגר פריך עם מילוי עשיר ומתפצח בפה. בתאבון!

מאת: Hilabahatסלט עגבניות31/08/1110251 צפיות
סלט מרענן שעושה שמח בפה


מאת: Hilabahatדגים - שונות31/07/115366 צפיות
מהם לצלחת. מתכון קליל וטעים טעים! באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"

מאת: Hilabahatסלטים - שונות30/06/116797 צפיות
סלט קיצי מרענן וקליל שיכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה- לצהריים או לערב. שילוב של קוסקוס, טחינה וירקות.

מאת: Hilabahatעוגות ועוגיות - שונות30/06/114037 צפיות
פאר הקונדיטוריה הצרפתית בגרסא ממכרת למטבח הביתי.

מאת: Hilabahatפשטידת בצל27/06/118903 צפיות
באדיבות בן עמי ברתיני שביטכמות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מתכונים נוספים בנושא שורשים

מאת: שף יעקב שורשים09/04/114236 צפיות
מנת ירקות שורש צלויים ברוטב שום

מאת: טופ קייטרינגשורשים14/11/103943 צפיות
את המתכון הבא גיליתי בזכות החורף הגרמני. זו הייתה הפעם הראשונה בה ראיתי שלג וכל הארץ התכסתה לבן. רציתי להכין משהו מתוק וטעים אבל שלא יקח יותר מדי זמן. פתחתי את המקרר שהיה ריק למדי והתלבטתי אם כדאי לצאת לסופר בקור הנורא או לאלתר משהו במקום. בסוף הקור ניצח וכך נוצר סלט ירקות שורש מתוק וקל להכנה.

מאת: שף יעקב שורשים20/08/102651 צפיות
חזרת תוספת למאכלי דג בשר ועוד התוספת הכי למנת גפילטע פיש

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported