- בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
- בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.
- מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם.
· הצעת הגשה- ניתן להגיש בקערה אישית לכל סועד עם גילופי פרמז'ן.
מתכון לקונפי שום –
שיני שום קלופות מראש שום שלם
כפית רוזמרין יבש
כפית טימין יבש
3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם
מלח ופלפל גס
שמן זית איכותי
אופן ההכנה-
- בקלחת קטנה מניחים את השום והתבלינים. מכסים בשמן זית.
- מבשלים על אש קטנה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח.
- אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד השום מתרכך