חפש מתכונים:       
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פילאף גריסי פנינה ובטטות מקורמלות, מאת השפית בל קפצן ל"סוגת"

מאת: Hilabahatתוספות למנה עיקרית31/01/20114278 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

250 גרם גריסי פנינה
2 יחידות כרישה חתוכה לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
ליטר ציר ירקות או מים
5 ענפי טימין טרי
רבע כפית אגוז מוסקט
כף חמאה
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
רבע כפית קינמון
כף סוכר חום
3 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
4 כפות קונפי שום (מתכון בהמשך)



אופן ההכנה:

- בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.

- מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.

- בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב.

- שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.

- מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם.

·        הצעת הגשה- ניתן להגיש בקערה אישית לכל סועד עם גילופי פרמז'ן.

מתכון לקונפי שום –

שיני שום קלופות מראש שום שלם

כפית רוזמרין יבש

כפית טימין יבש

3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם

מלח ופלפל גס

שמן זית איכותי

אופן ההכנה-

- בקלחת קטנה מניחים את השום והתבלינים. מכסים בשמן זית.

- מבשלים על אש קטנה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח.

- אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד השום מתרכך

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Hilabahat

מאת: Hilabahatמקלות סיגרים31/08/113549 צפיות
סיגר פריך עם מילוי עשיר ומתפצח בפה. בתאבון!

מאת: Hilabahatסלט עגבניות31/08/1110257 צפיות
סלט מרענן שעושה שמח בפה


מאת: Hilabahatדגים - שונות31/07/115373 צפיות
מהם לצלחת. מתכון קליל וטעים טעים! באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"

מאת: Hilabahatסלטים - שונות30/06/116801 צפיות
סלט קיצי מרענן וקליל שיכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה- לצהריים או לערב. שילוב של קוסקוס, טחינה וירקות.

מאת: Hilabahatעוגות ועוגיות - שונות30/06/114042 צפיות
פאר הקונדיטוריה הצרפתית בגרסא ממכרת למטבח הביתי.

מאת: Hilabahatפשטידת בצל27/06/118910 צפיות
באדיבות בן עמי ברתיני שביטכמות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מתכונים נוספים בנושא תוספות למנה עיקרית


מאת: מוסא קפוןתוספות למנה עיקרית20/09/132890 צפיות
קל להכנה טעים מאוד מתאים לכל אחד ואחד

מאת: מאיר קרנשתוספות למנה עיקרית26/10/113231 צפיות
פולנטה מתירס טרי היא מעדן מיוחד. הלימון הכבוש מוסיף למנה חמיצות שעוטפת את המתיקות של התירס ומשלימה אותו.

מאת: Hilabahatתוספות למנה עיקרית27/06/113170 צפיות
מאת השפית בל קפצן ל"סוגת"

מאת: טבחכםתוספות למנה עיקרית17/05/117996 צפיות
אורז פיקנטי ומיוחד משביע וגם טעים.

מאת: גיא אפרתיתוספות למנה עיקרית30/11/104428 צפיות
אורז טעים מאודד עם פירות יבשים וגבינת פרמזן מגורדת מלמעלה

מאת: יעל רוזנברגתוספות למנה עיקרית08/10/1010772 צפיות
תוספת חמה וטעימה במיוחד להגשה בשולחן בערב יום שישי.ללקק את האצבעות!

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported