חפש מתכונים:       
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת באדיבות בן עמי ברתיני שביט

מאת: Hilabahatעוגות גבינה29/05/20115594 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   יותר משלוש שעות
מתאים ל:   20 מנות
 
רכיבי המתכון:

לתחתית:
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים
50 גרם סוכר (¼ כוס)
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)

למלית:
5 ביצים
300 גרם סוכר (½1 כוסות)
10 גרם סוכר וניל (1 שקית)
750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
40 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (4 כפות)

לציפוי שמנת חמוצה:
400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
65 גרם סוכר (? כוס)



אופן ההכנה:

מכינים את התחתית:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2.  במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  4. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.
  5. משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).
  6. אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.
  3. בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
  4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
  5. מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
  6. יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.

  

מכינים את הציפוי ומצפים:

 ·         מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.

·         מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.

·         מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה).

 

תגיות המתכון: גבינה, עוגה, בן עמי, אפויה


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Hilabahat

מאת: Hilabahatמקלות סיגרים31/08/113550 צפיות
סיגר פריך עם מילוי עשיר ומתפצח בפה. בתאבון!

מאת: Hilabahatסלט עגבניות31/08/1110257 צפיות
סלט מרענן שעושה שמח בפה


מאת: Hilabahatדגים - שונות31/07/115373 צפיות
מהם לצלחת. מתכון קליל וטעים טעים! באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"

מאת: Hilabahatסלטים - שונות30/06/116802 צפיות
סלט קיצי מרענן וקליל שיכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה- לצהריים או לערב. שילוב של קוסקוס, טחינה וירקות.

מאת: Hilabahatעוגות ועוגיות - שונות30/06/114042 צפיות
פאר הקונדיטוריה הצרפתית בגרסא ממכרת למטבח הביתי.

מאת: Hilabahatפשטידת בצל27/06/118910 צפיות
באדיבות בן עמי ברתיני שביטכמות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מתכונים נוספים בנושא עוגות גבינה

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/124666 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינה לא אפויה.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/124487 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינה עם פירורים.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/123078 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינת ריקוטה.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/122804 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינת שמנת בניחוח פירות הדר ובציפוי פרורי בצק.

מאת: פזית סבגעוגות גבינה07/07/117094 צפיות
עוגת גבינה קלאסית בדיוק כמו בקונדטוריה.

מאת: Hilabahatעוגות גבינה30/05/117914 צפיות
עוגת הגבינה הקלאסית לשבועות. טעימה טעימה!כמות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

אין מילים תנסו לפי הוראות תאמינו לי יוצא עשר ואני שראיתי איך אישתי עושה פשוט שידרגתי והעזתי "והמעז מצליח"

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported