חפש מתכונים:       
שלום אורח
14.11.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוגת גבינה פירורים באדיבות בן עמי ברתיני שביט

מאת: Hilabahatעוגות גבינה30/05/20116228 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   20 מנות
 
רכיבי המתכון:

לבצק (תחתית + פירורים):
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
120 גרם סוכר (2/3 כוס)
4 חלמונים
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
300 גרם קמח (2 כוסות גדושות)

למלית גבינה:
750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)
120 גרם סוכר (2/3 כוס)
20 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (2 כפות)
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
לגיוון (אם רוצים): 1/4 כוס ליקר תפוזים, קליפה מגורדת מלימון אחד, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית או כף ברנדי (ראו הערה ***)



אופן ההכנה:

מכינים את התחתית:

1.       מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.       במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, סוכר חלמונים ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

3.       מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד (נזהרים מעיבוד יתר).

4.       מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי מוסיפים מעט מים.

5.       מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים: כמחצית מהבצק מניחים בתבנית העגולה ומהדקים לתחתית. את מחצית הבצק הנותרת (שתשמש ליצירת הפירורים) משטחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לעלה בעובי של כ-½ ס"מ-1 ס"מ.

6.       מעבירים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים.

7.       מפוררים בידיים את הבצק שנאפה בתבנית התנור. שומרים את הפירורים בצד עד הרכבת העוגה.

 

מכינים את מלית הגבינה ומרכיבים:

  1. במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת תפוחה אבל עדיין רכה.
  1. מוסיפים את הגבינות והתוספות (אם רוצים) ומקציפים במהירות איטית רק עד שהמלית אחידה וחלקה (לחילופין, מקפלים את הגבינות פנימה באופן ידני).
  2. משטחים את מלית הגבינה מעל התחתית האפויה. מפזרים מלמעלה את פירורי הבצק.
  3. מעבירים למקרר ל-24 שעות או למקפיא ל-6 שעות, להתייצבות. מגישים קר.

*** עוגת גבינה פירורים בניחוח תפוזים, ועוד גיוונים

עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית יכולה לקבל אופי חדש, בהתאם לתוספות שיצטרפו למלית הגבינה. כדי להעניק לעוגה טוויסט תפוזי, מוסיפים למלית 1/4 כוס ליקר תפוזים וקליפה מגורדת מתפוז אחד או שניים. לחילופין אפשר לשבור את מתיקות העוגה עם קליפה מגורדת מלימון אחד,  להעשיר את המלית בכף ברנדי או להקנות לעוגה טעם ונילי מודגש בעזרת 2 כפיות תמצית וניל אמיתית.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Hilabahat

מאת: Hilabahatמקלות סיגרים31/08/112500 צפיות
סיגר פריך עם מילוי עשיר ומתפצח בפה. בתאבון!

מאת: Hilabahatסלט עגבניות31/08/119111 צפיות
סלט מרענן שעושה שמח בפה


מאת: Hilabahatדגים - שונות31/07/114255 צפיות
מהם לצלחת. מתכון קליל וטעים טעים! באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"

מאת: Hilabahatסלטים - שונות30/06/115739 צפיות
סלט קיצי מרענן וקליל שיכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה- לצהריים או לערב. שילוב של קוסקוס, טחינה וירקות.

מאת: Hilabahatעוגות ועוגיות - שונות30/06/113008 צפיות
פאר הקונדיטוריה הצרפתית בגרסא ממכרת למטבח הביתי.

מאת: Hilabahatפשטידת בצל27/06/117755 צפיות
באדיבות בן עמי ברתיני שביטכמות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מתכונים נוספים בנושא עוגות גבינה

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/123597 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינה לא אפויה.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/123461 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינה עם פירורים.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/122171 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינת ריקוטה.

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות גבינה21/06/121813 צפיות
מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינת שמנת בניחוח פירות הדר ובציפוי פרורי בצק.

מאת: פזית סבגעוגות גבינה07/07/116024 צפיות
עוגת גבינה קלאסית בדיוק כמו בקונדטוריה.

מאת: Hilabahatעוגות גבינה29/05/114314 צפיות
כמות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

אין מילים תנסו לפי הוראות תאמינו לי יוצא עשר ואני שראיתי איך אישתי עושה פשוט שידרגתי והעזתי "והמעז מצליח"

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported