- חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובעים". הם ישמשו אותנו להגשה.
- מרוקנים את הדלעת מהגרעינים ומעט מבשר הדלעת, בעזרת כף או סכין קטנה.
- מניחים את הדלעות בתבנית אפייה (ניתן לחתוך מעט בבסיס על מנת שתעמוד יציב).
- מברישים במעט שמן זית ואופים בתנור חם (עם הכובעים) כ 20 דקות עד להתרככותן.
בינתיים מכינים את סלט הקינואה-
- מבשלים את הקינואה כ 15 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- בקערה מערבבים את הקינואה עם המייפל, השקדים, האגוזים, הנענע, קינמון, חומץ האורז ושמן זית. ממליחים ומפלפלים על פי הטעם.
- ממלאים כל דלעת בכמה כפות מן התערובת ומכניסים בחזרה לתנור לחמש דקות נוספות.
- מגישים לכל סועד את הדלעת בצלחת הגשה אישית עם "הכובע" לצד הדלעת.